Qui som

L’APGCC és la plataforma que aglutina els professionals de la gestió cultural de Catalunya provinents de tots els àmbits i especialitats de la gestió cultural.

Història

2017

Organització de la 2a edició de la jornada professional XOC (Xarxa, Oberta i Comunitat), dedicada en la present edició a explorar el concepte de perifèries creatives i culturals.

Realització de la segona  edició de la jornada de networking Enllaç. Activitat organitzada en col·laboració amb l’Associació de Professionals de la Dansa de Catalunya (APdC), Associació de Teatre per a Tots els públics (TTP, Associació de Professionals del Circ (APCC) i l’Associació d’Actors i Directors Professionals de Catalunya (AADPC). 

S'impulsa un  nou cicle de debats : Cultura en transformació .Aquest nou cicle vol fomentar la introducció a l’àmbit del debat i la reflexió algunes noves problemàtiques i realitats tant sectorials com socials, com poden ser els públics, l’àmbit comunitari, el gènere l’espai públic. En total hi participen 122 assistents amb 4 jornades.

Es finalitza el Pla Estratègic de l'APGCC

Es realitzen dues presentacions de l'APGCC a universitats (UdG i UB)

Es produeix i es coordina el Programa formatiu per a entitats professionals culturals de Gràcia; Eines per a la planificació, la gestió i la comunicació de projectes culturals, encarregat per el Districte de Gràcia i Barcelona Activa

Col·laboració amb el Màster de Gestió Cultural de la UOC i UdG per organitzar la conferència inaugural 

El 14 de desembre de 2017 es renova la Junta Directiva de l'APGCC

 

2016

 

Realització de la primera edició de la jornada de networking Enllaç. Activitat organitzada en col·laboració amb l’Associació de Professionals de la Dansa de Catalunya (APdC), Associació de Teatre per a Tots els públics (TTP, Associació de Professionals del Circ (APCC) i l’Associació d’Actors i Directors Professionals de Catalunya (AADPC). 

S'inicia el Pla Estratègic de l'APGCC

Es publica la Guia per al desenvolupament de públics fruit del grup de treball sobre desenvolupament d'audiències creat al 2014

Formem part del Ple del Consell de la Cultura de Barcelona

Realitzem un acord de col·laboració amb Arç Cooperativa per tenir avantatges amb les persones sòcies en les seves assegurançes

Participacipem com a convidats a la taula de debat sobre Codi Ètic de XarxaProd.

Participem en el jurat  del Premi Ramon Roca d'Estudis de Gestió Cultural convocat per  Roca Grup i FiraTàrrega

Col·laboració amb el Programa d’assessorament cultural als municipis Del Centre d’Estudis i Recursos Culturals per tal de crear una bossa de consultors professionals associats i associades a l’APGCC per treballar en projectes futurs impulsats per la Diputació. 

Presentació de 'APGCC al Màster de Gestió Cultural de la UIC

2015

Es realitza la taula rodona: la transparència i l'accés a la informació amb Jaron Rowan, Joan A. LLinares, Joan Abellà i Jordi Pacheco. i Lucía Litjmaer.

S'organitzen els debats amb els representats de cultura dels principals partits polítics amb motiu de les eleccions municipals. Els debats es realitzen a : Barcelona, Tarragona, Lleida i Girona

Se celebra la primera edició de la jornada XOC (Xarxa, Oberta i Comunitat) Primera edició d’una jornada professional que té per objectiu crear un espai de debat i reflexió a l’entorn de les tendències de la gestió cultural

Es produeix i es coordina el Programa formatiu per a entitats professionals culturals de Gràcia; Eines per a la planificació, la gestió i la comunicació de projectes culturals, encarregat per el Districte de Gràcia i Barcelona Activa

S'organitza un Debat sobre els programes de cultura amb motiu de les eleccions al Parlament.

2014-

Es crea un grup de treball format per membres de l'APGCC per elaborar una Guia per dissenyar un pla per al desenvolupament d'audiències dirigida a professionals de la gestió cultural.

S'organitza un viatge per conèixer equipaments i projectes culturals de la ciutat de Berlín.

Se celebra la VII edició del Simposi de l'APGCC: Quines són les oportunitats de la Gestió Cultural?

El desembre de 2014 es renvoa la Junta Direcitva de l'APGCC

 

2013-

Se celebra el 20è aniversari de l'APGCC organitzant una Tarda de diàlegs a l'entorn de la gestió cultural per debatre el present i el futur de la professió. S'enregistren una sèrie d'entrevistes a altres agents del sector cultural i a ciutadans per preguntar-los sobre la figura del gestor cultural.

L'APGCC publica la Guia de bones pràctiques de la gestió cultural en anglès i en euskera.

Es presenta la Guia de bones pràctiques de la gestió cultural a les Jornades d'Interacció.

2012-

L'APGCC col.labora en l'Informe Sectorial de la Gestió Cultural elaborat per BCN Activa.

L'APGCC publica la Guia de bones pràctiques de la gestió cultural en castellà.

Es presenta la Guia de bones pràctiques de la gestió cultural al Teatre Municipal de l'Escorxador de Lleida, a la Fira d'Igualada, a la Fira de Tàrrega i a la Fira Mediterrànea de Manresa.

Es presenta la Guia de bones pràctiques de la gestió cultural a Pública 12: encuentros profesionales de gestión cultural celebrat a Madrid.

2011-

Se celebra el VI Simposi de l'APGCC L'Era de les CO. Jornada de treball, de debat de reflexió a l'entorn de les grans qüestions que preocupen i afecten els professionals de la gestió cultural en aquests moments.

Compareixença al Parlament de l'APGCC per presentar propostes al projecte de llei i reestructuració administrativa.

L’APGCC publica la Guia de Bones Pràctiques de la Gestió Cultural en català.

L'APGCC col.labora en l'Informe Anual sobre l'Estat de la Cultura del CoNCA.

L’APGCC organitza en col·laboració amb socis de l’entitat i agents culturals de diversos municipis  debats electorals sobre els programes de cultura a setze municipis de Catalunya simultàniament.

L’APGCC col·labora en l’Informe Sectorial de la Gestió Cultural elaborat per BCN Activa.

2010-

L’APGCC participa en el Comitè Organitzatiu de la I Conferencia de la Cultura celebrada el 17 de desembre a Madrid.

S’inaugura un cicle de dinars-tertúlies sobre temes d’actualitat del sector cultural.

L’APGCC col.labora en el llibre  Perfil i reptes del gestor cultural publicat pel Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació i la Universitat de Barcelona.

Se celebra el I Acte de Presentació de Nous Socis de l'APGCC.

Entren en vigor els nous Estatuts de l’APGCC.

L’APGCC col.labora en l’Informe Anual sobre l’Estat de la Cultura del CoNCA.

L’APGCC organitza en col.laboració amb el Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació i la Universitat de Barcelona una jornada de debat i reflexió a l’entorn del perfil del gestor cultural.

2009-

Se celebra el V simposi de l’APGCC  “On són les idees? Els catalitzadors dels processos creatius” dedicat a la creativitat i a la innovació i organitzat en col.laboració amb la xarxa europea de centres de formació en gestió cultural ENCATC.

Es crea el programa de sessions formatives “ Píndoles de Coneixement”. Sessions formatives de caràcter monogràfic i concentrat que responen a les necessitats de la pràctica quotidiana de la professió.

S’inicia la redacció d’un Codi de Bones Pràctiques de la Gestió Cultural.

S’inicia la remodelació dels Estatuts de l’APGCC.

L’APGCC participa en les taules sectorials de la definició dels perfils i equips de treball que el PECCAT contempla.

2008-

L’APGCC participa en el Congrés “La Profesionalización de la Gestión Culturalen el Marco Europeo” organitzat per la Federación Estatal de Asociaciones de Gestores Culturales (FEAGC) a Toledo.

Se celebra el XV aniversari de l’APGCC.

L’APGCC organitza unes Jornades de formació i reflexió a l’entorn dels escenaris de futur de la gestió cultural.

L’APGCC organitza un Seminari dedicat a la creació i al desenvolupament de nous públics.

L’APGCC signa un conveni de col·laboració amb BCN Activa esdevenint una entitat de coneixement de referència per a BCN Activa-Porta 22 en l’àmbit de les ocupacions i la realitat professional dels gestors culturals

2007-

S’organitza el IV Simposi de l’APGCC “Idees, projectes i competències a l’entorn de la gestió cultural”.

S’organitzen sessions formatives sobre màrqueting cultural, sobre la llei de l’espectacle i el nou estatut dels treballadors autònoms.

Es programen conferències sobre les temàtiques següents: el pla estratègic de cultura de l’Ajuntament de Barcelona, cooperació cultural internacional i sobre els nous màsters oficials europeus en gestió cultural.

Se celebra el XIV aniversari de l’APGCC.

2006-

Se celebra el XIII aniversari de l’APGCC

L’APGCC organitza en col.laboració amb l’APCC una taula rodona a l’entorn de la presència del circ en les programacions culturals.

2005-

S’organitza el III Simposi de l’APGCC “Nous Models d’Organització per al Sector Cultural".

Se celebra el XII aniversari de l’APGCC.

L’APGCC participa en el Fòrum de Gestors Culturals organitzat per l’Asociación de Gestores Culturales de Andalucía (GECA) a Jaén.  

L’APGCC participa en la I trobada d’Associacions de Professionals dela Gestió Cultural Estatal organitzada per l’Asociación de Gestores Culturales y Técnicos de la Comunidad de Madrid (AGETEC) amb l’objectiu d’establir una xarxa d’associacions professionals de gestors culturals per treballar en àmbits d’interès comú i el reconeixement de la professió.

2004-

S’organitza una Jornada de debat sobre cultura i mitjans de comunicació.

L’APGCC organitza debats sobre les polítiques culturals a Catalunya.

2003-

L’APGCC celebra el seu X aniversari.

L’APGCC organitza el 2n Simposi en Gestió cultural  “E-CULTURA: Estratègies digitals aplicades a la gestió de la cultura”.

2002-

Es creen els projectes Banc de les Bones Pràctiques i LabEtic.

2001-

L’APGCC organitza el 1r Simposi en Gestió Cultural  "Ètica i intervenció cultural".

L’APGCC participa en l’elaboració del Llibre Blanc de les Indústries Culturals.

2000-

S’organitza el Laboratori Operatiu sobre Centres Culturals Polivalents.

S’inicien  col.laboracions  amb  ENCC (European Network for Cultural Centres).

1999-

Es crea la primera pàgina web de l’APGCC i el carnet de soci.

Es posa en marxa un cens de gestors culturals.

1998-

S’organitzen les Jornades "Professió: Gestió Cultural."

1997-

L’APGCC col.labora en la coordinació de les primeres publicacions dela revista Karis Catalunya.

Es realitzen les primeres presentacions de l’APGCC a les comarques gironines, lleidatanes i tarragonines.

1996-

L’ Associació de Postgraduats en Gestió Cultural passa a anomenar-se  “Associació de Professionals de la Gestió Culturalde Catalunya” i s’obre a tots els professionals que es dediquen a la gestió cultural.

Es publica el monogràfic "La gestió cultural, una nova professió a debat".

1995-

S’elabora el 1r Pla Estratègic.

1994-

S’inicien les primeres col·laboracions amb les Jornades Interacció organitzades per la Diputació de Barcelona.

1993-

S’organitzen les primeres activitats.

Neix l’Associació de Postgraduats en Gestió Cultural de Catalunya.