Notícies

Tota l'actualitat del món de la gestió cultural

« tornar a notícies

Lamentem la pèrdua d'Eduard Miralles, mestre i referent en la gestió i les polítiques culturals

POLÍTIQUES CULTURALS FUNDACIONS CULTURALS 30 Agost 2018

Ha estat una figura de gran importància en el sector cultural.

Cultura-Diputació de Barcelona

Eduard Miralles i Ventimilla, mestre i referent en la gestió i les polítiques culturals, de reconeixement internacional, va morir ahir, 29 d'agost a Barcelona.


Lingüista de formació i treballador de la cultura des de la primera meitat dels anys vuitanta, va contribuir a la posada en marxa de la Xarxa de Centres Cívics de la ciutat de Barcelona i va dirigir el programa de cultura de la Universitat Politècnica de Catalunya. Es va incorporar a l'equip fundacional del CERC de la Diputació de Barcelona, del qual va ser director entre els anys 1996 i 2004, coordinant 4 edicions de la biennal Interacció en aquest mateix període. Va ser també tècnic assessor de relacions culturals de la Diputació.


Va col·laborar com a formador amb múltiples institucions docents, i entre el 1992 i el 1994 fou Vicepresident de la Xarxa Europea de Centres de Formació d’Administradors Culturals i membre del grup de seguiment de la formació d’Administradors Culturals del Consell d’Europa. 


Col·laborador habitual com a consultors d'organitzacions nacionals (FEMP, AECID) i internacionals (Consell d'Europa, UNESCO, OEI, Culture Action Europe) en matèria de cultura i desenvolupament i cooperació cultural internacional, temes sobre els quuals va publicar nombrosos articles i dictat abundants cursos i conferències. Entre els anys 2005 i 2008 va coordinar el grup tècnic sobre sistemes d’informació, indicadors i avaluació de la comissió de cultura de la Federación Española de Municipios y Provincias (FEMP). 


Des de l’any 2008 ha sigut president de la Fundació Interarts, organització especialitzada en la cooperació cultural internacional.


Des de l'APGCC donem el nostre condol a la seva família i a tots i totes les seves col·legues de professió que van tenir l'honor de coneixèr-lo i treballar amb ell, aprenent i creixent en el món de les polítiques culturals.Deixa el teu comentari

Per poder introduir comentaris has d'identificar-te com a soci de l'APGCC.

Cercador de notícies

Per paraula

Per data

Per tipus de notícia