Notícies

Tota l'actualitat del món de la gestió cultural

« tornar a notícies

Informe del Comitè Executiu del Consell de la Cultura 2017

INFORME 26 Juliol 2018

Ja podeu consultar l'Informe del Comitè Executiu del Consell de la Cultura, integrat per Miquel Cabal Guarro, Amadeu Carbó, Ingrid Guardiola, Martina Millà, Cristina Pujades, Antonio Ramírez, Victòria Szpunberg.

L'informe fa una radiografia del sector cultural durant l'any 2017, analitzant els següents sectors culturals: arts, visuals, ciència, cinema i audiovisual, la cultura popular, el llibre, la música, i arts escèniques. També es detura en les polítiques culturals municipals i en les mesures de govern sobre la política del sector del llibre, la mesura de política audiovisual, les fàbriques de creació, el pla de xoc cultural als barris. Emmarca la situació que viu el sector dins d'un context d'increment de precarietat i inestabilitat política.


Dedica un capítol al finançament de la cultura, fent una diagnosi sobre l'estat actual de les subvencions públiques municipals, les propostes de modificacions urgents i les recomanacions. I n'extreu algunes conclusions, com ara que"les institucions culturals han de ser poroses i participatives, però no han de renunciar a la qualitat tècnica, artística i discursiva dels projectes. Aquesta porositat també implica trobades freqüents amb els sectors culturals a l’hora d’idear i executar mesures de govern,sempre tenint en compte la complexitat i diversitat del sector i les fluctuacions que li són inherents" i que aquest fet ha de revertir en un sistema de subvencions que "necessita una revisió profunda per assolir més transparència en els processos, més renovació dels beneficiaris i més rigor en l’aplicació dels criteris ponderables i en el seguiment i avaluació dels projectes".


Podeu llegir l'informe complet, aquí.


 

Font: Consell de Cultura de Barcelona

Descarrega l'arxiu adjunt

Descarrega l'arxiu adjunt

Deixa el teu comentari

Per poder introduir comentaris has d'identificar-te com a soci de l'APGCC.

Cercador de notícies

Per paraula

Per data

Per tipus de notícia