Notícies

Tota l'actualitat del món de la gestió cultural

« tornar a notícies

L'APGCC emet un comunicat celebrant que el patronat del Teatre Lliure modifiqui els seus estatuts per triar la direcció de l'equipament per concurs públic

APGCC COMUNICATS 11 Juliol 2018

L'APGCC celebra la decisió presa pel patronat de Teatre Lliure de modificar els seus estatuts per tal que la direcció d'aquest equipament sigui triada per concurs públic

Des de l’APGCC es considera que per una cultura democràtica són necessàries les següents condicions: que els càrrecs siguin nomenats per concurs públic i de manera transparent; que s’estipuli un màxim de temps pel qual una mateixa persona ha d’ocupar determinats càrrecs, com ara les direccions artístiques dels equipaments públics, i, finalment, és de cabdal importància la incorporació de la perspectiva de gènere en les programacions, així com la diversitat de continguts i formes i autories.


Així doncs, l’APGCC celebra la decisió presa que, de ben segur, augura un futur divers i democràtic a aquesta institució.


L’APGCC lamenta, només, que aquesta no s’hagi produït abans i no hagi estat fins ara, després de dos mandats i amb dos anys més de pròrroga, que s’hagi pres una decisió tan crucial per les arts escèniques de la nostra ciutat i país.


Cal afegir que un tracte professional i respectuós per part de la direcció envers els equips professionals hauria de ser demostrable, i en cap cas s’haurien d’ometre males praxis cap als treballadors/es.


L’APGCC emplaça, també, a la resta de centres, programes i festivals culturals a seguir aquesta línia de transparència, bones pràctiques i diversitat.


 


Dimecres 11 de juliol de 2018


           Junta directiva de l’APGCC

Descarrega l'arxiu adjunt

Deixa el teu comentari

Per poder introduir comentaris has d'identificar-te com a soci de l'APGCC.

Cercador de notícies

Per paraula

Per data

Per tipus de notícia