Notícies

Tota l'actualitat del món de la gestió cultural

« tornar a opinió

Columna d'opinió de Clàudia Rius a 'Núvol': On era la cultura durant els mesos de mobilització?

APGCC ARTICLE 14 Juny 2018

La periodista Clàudia Rius va assistir al segon debat del cicle 'Cultura al límit' que l'APGCC ha organitzat i reflexiona a través d'una columna d'opinió sobre els temes que es van abordar en el debat: Cultura en liquidació.

Clàudia Rius, periodista del digital de cultura Núvol, reflexiona en la seva columna d'opinió setmanal sobre els temes que es van tractar en el segon debat del cicle 'Cultura al límit' que l'APGCC ha impulsat.


A continuació, us oferim un petit extracte del seu article:


 


"Ahir, en un debat que organitzava l’Associació de professionals de la gestió cultural de Catalunya (APGCC) on participaven Yolanda Hernández, presidenta de ServidorsCAT, Josep Giralt, director del Museu de Lleida, i Toni Casares, director de la Sala Beckett, aquest últim va fer un repàs força aclaridor de la situació del món cultural durant els darrers anys, que ens serveix per entendre per què els dies de manifestació independentista no eren el veritable problema. Esgrimim l’última dècada:


El 2008, la famosa crisi econòmica i les retallades dels Pressupostos afecten el món cultural, que depèn del diner públic. El 2012, el Govern de Rajoy decideix augmentar l’IVA cultural, que passa del 8 al 21%, situant Espanya com el país de la zona euro que té el percentatge més alt. Aquest canvi té efectes pràctics sobre artistes i espais, però també sobre la societat, que instaura la idea que la cultura és cara".


Llegeix l'article complet, aquí.

Font: Diari digital de cultura Núvol

Deixa el teu comentari

Per poder introduir comentaris has d'identificar-te com a soci de l'APGCC.

Cercador de notícies

Per paraula

Per data

Per tipus de notícia