Notícies

Tota l'actualitat del món de la gestió cultural

« tornar a notícies

L'APGCC impulsa el cicle de debats 'Cultura al límit' per reflexionar sobre els límits a què s'acara la cultura

APGCC 24 Maig 2018

El Pati Llimona i l'Auditori del CERC acolliran el cicle de debats, que té la voluntat de generar un espai de reflexió i diàleg al voltant de qüestions importants en la configuració de la cultura. Cada sessió comptarà amb intervencions per part de persones convidades i amb un espai de debat obert.

L'APGCC obre un espai de reflexió i diàleg, a través del cicle de debats 'Cultura límit',  al voltant de qüestions que afecten directament la societat i el sector cultural. Els importants canvis del nostre recent context sociopolític han tingut un impacte directe en el sector cultural. La cultura es troba en una situació on conflueixen diversos límits: econòmics, polítics, jurídics i de llibertat d’expressió


Els debats es dedicaran a tres eixos temàtics: Cultura i precarietat, cultura en liquidació i cultura i censura. El primer i tercer debat se celebraran al Pati Llimona, a la Sala Joan Maragall, a les 18:30h, i el segon debat a l'Auditori del CERC, a les 18h.


El primer dels debats tindrà lloc el 6 de juny i se centrarà en cultura i precarietat: externalitzacions, condicions laborals precàries en el sector cultural, reptes seran alguns dels temes que es repassaran de la mà de Pep Montes, gerent de l’Associació Catalana d’Empreses del Lleure, l’Educació i la Cultura, ACELLEC; Rocío Manzano, representant de El Col·lectiu, Assemblea de companyies de teatre independents; Pep Tarradas, representant del Sindicat de Músics Activistes de Catalunya, SMAC. Moderarà la sessió Marta Domènech, membre de la Junta Directiva de l'APGCC.


La següent trobada es dedicarà a la temàtica cultura en liquidació, el 13 de juny, a l'Auditori del CERC. ¿Com ha afectat el context sociopolític al sector cultural? Hi participaran Yolanda Hernández, presidenta de ServidorsCAT; Toni Casares, director de la Sala Beckett; Josep Giralt, director del Museu de Lleida. Moderarà: Carme Rodríguez, membre de la Junta Directiva de l'APGCC. Aquest debat es farà en forma d'activitat paral·lela a l'exposició de Santiago Sierra del CCCB i a l'acció de la plataforma NOCALLAREM.


Finalment, el tercer debat tindrà lloc el 20 de juny i tractarà sobre cultura i censura. ¿Com afecta la manca de llibertat d'expressió als creadors/es culturals i als gestors/es? Es comptarà amb la participació de Laura Medina, advocada i coordinadora de l'àrea de Reunió i Manifestació d'Irídia; Joan M. Minguet, crític d’art, i també, d'un representant del grup de suport de Valtònyc. Moderarà el debat: Fernando Paniagua, (Festival BCCN – Ateneu Popular de 9 Barris –No Callarem).


 


Deixa el teu comentari

Per poder introduir comentaris has d'identificar-te com a soci de l'APGCC.

Cercador de notícies

Per paraula

Per data

Per tipus de notícia