Notícies

Tota l'actualitat del món de la gestió cultural

« tornar a notícies

La Plataforma 'No Callarem' fa públiques les activitats que conformen la Setmana per la Llibertat d'Expressió

04 Abril 2018

De l'11 al 15 d'abril la Presó Model de Barcelona acollirà les activitats culturals emmarcades dins la Setmana per la Llibertat d'Expressió. Després de fer una consulta a les persones associades, l'APGCC s'ha adherit al manifest de la plataforma No Callarem.

Imatge de la roda de premsa de la plataforma No Callarem, el dia 4 d'abril, a la Presó Model de Barcelona.

La Plataforma #NoCallarem impulsa un programa d'activitats culturals del dia 11 al 15 d'abril, dins la presó Model de Barcelona, per reivindicar la llibertat d'expressió. Després de fer una consulta a les persones associades, l'APGCC s'ha adherit al manifest de la plataforma No Callarem.


 


Dimecres 11 d'abril la jornada girarà en torn a l'art i l'activisme. Tal com escriuen els coordinadors de la programació: "La censura sempre es mou per camins paral·lels a l’art i a la cultura". Hi haurà una exposició d'artistes diversos procedents de Konvent Puntzero, una performance visual i sonora amb Insectotròpics Freak Family, una performance de dansa i música amb Empiric, una performance musical amb Performance amb Loscorderos. SC + ZA! + Convidats, i un debat posterior sobre Art/Activisme amb Abel Azcona (artista), Adrian Pino (performer), Laura Benítez (filòsofa), Brigitte Vasallo (periodista). Modera: Txell Bonet (periodista).


 


Dijous 12 d'abril, les reflexions i activitats pivotaran sobre el concepte "Veus emmordassades". Els coordinadors de la jornada del dia 12 escriuen: "Davant la constatació de l’augment de la pressió repressora respecte del dret a la llibertat d’expressió per part de l’Estat que ja es va iniciar amb l’aprovació de la Llei de Seguretat Ciutadana al 2014, l’anomenada llei mordassa, i amb la reforma del Codi Penal de 2015, l’Ajuntament de Barcelona proposa unes jornades de debat i reflexió al voltant d’aquest àmbit. Aquestes jornades són una continuació dels debats que ja es van tenir a les jornades sobre discurs d’odi de març de 2017, on un dels temes més debatuts va ser justament la col·lisió entre els límits de la llibertat d’expressió i els límits de les polítiques posades en marxa per tal d’eradicar les manifestacions d’odi." Hi haurà un concert de piano amb Clara Peya, un debat amb Debat Veus Afectades, on participaran: Fernando Rapa (cofundador i director d'Art de la Revista Mongolia), Valtonyc (raper encausat), Cassandra Vera (escriptora y estudiant d'història). Modera: No Callarem; un Debat Veus Aixecades. Reflexionaran en Josep Ramoneda (periodista i filòsof), Laia Serra (Advocada penalista i membre de la Comissió de Defensa del Col·legi de l'Advocacia de Barcelona) i Joaquín Urías (Professor de Dret Constitucional i ex lletrat del Tribunal Constitucional), José Luis Ramírez (Magistrat Audiència Provincial Barcelona i membre Grup d'estudis de Política criminal). Conduirà el debat: Thais Bonilla (, Coordinadora Àrea de campanyes i gestió de projectes de drets civils i polítics - Novact).


També tindrà lloc una performance on dissenyadors, tatuadors, il·lustradors i escriptors de grafiti pintaran les seves obres exclusives sota el lema #ExpressatPerLaLlibertat al pati de la Model. Aquestes peces seran posteriorment subhastades per contribuir al fons econòmic per les persones encausades.


Divendres 13 d'abril la jornada versarà sobre: Músiques engabiades. Censura i música. "No podem deixar que s’escrigui una pàgina en negre de la nostra música actual. Es per això que qualsevol música ha de ser defensada amb tot el valor possible avui i sempre. Perquè cap cançó, vers o melodia pot ser censurada", escriuen els coordinadors de la jornada. Hi haurà concerts de Gemma Humet i Cesck Freixas, debats i una sessió de Ràdio Nativa a càrrec de Jordi Oliveras i membres de Discofòrum.


Dissabte 14 d'abril la jornada refelxionarà sobre: Veus contra la repressió. Gutenberg enmordassat. Hi haurà una taula rodona al voltant de la temàtica: "Censura i repressió a la literatura i a la premsa”, la projecció d'un documental i cinefòrum. Hi participaran: Mayte Quilez, exdirectora d’El Jueves; Jon Jimenez Martinez, editor de Txalaparta; Martxelo Otamendi, exdirector d’Egunkaria i actual director de Berria; Adelais de Pedrolo, filla de l’autor català més censurat en vida, Manuel de Pedrolo; Carme Arenas, presidenta de PEN català. Modera: Laia Altarriba, directora de Diari Jornada. També: Fernando Muñoz, director del documental 'Libertad de impresión' i Pere Rusiñol, membre de l’equip de Mongolia.


Diumenge 15 d'abril se celebrarà una Fira Popular per la Llibertat d’Expressió sota el lema #EnvoltemlaModel, amb concerts non-stop, poesia i diverses activitats.


Aquí pots consultar el programa complet de La Setmana per la Llibertat d'Expressió.

Font: Plataforma No Callarem

Deixa el teu comentari

Per poder introduir comentaris has d'identificar-te com a soci de l'APGCC.

Cercador de notícies

Per paraula

Per data

Per tipus de notícia