Notícies

Tota l'actualitat del món de la gestió cultural

« tornar a notícies

L'APGCC dóna suport a la vaga feminista del 8 de març

APGCC POSICIONAMENT APGCC 06 Març 2018

L'APGCC emet un comunicat on defensa que cal reconèixer, protegir, divulgar i promocionar el treball de les dones en l'àmbit cultural i en la resta d'àmbits, també.

Manifestació per l'alliberament de les dones a Washington, 1970 | Foto: Library of Congress

L'APGCC se suma a la reivindicació feminista de la vaga del 8 de març. Per homenatjar, reconèixer i defensar el paper important i valuós de les dones artistes i gestores culturals, hem seleccionat una sèrie de cites que expressen els diferents motius pel qual considerem que és necessari visibilitzar i protegir els drets de les dones, per acabar amb algunes discriminacions que, malauradament, avui en dia encara persisteixen.
dona dóna dona dóna
dona dóna dona dóna


que violent és un accent
quan no fa prou diferència


Mireia Calafell, poeta


No existeix cap llei que pugui ometre l'existència de més del 50% de la humanitat. I, si existeixen lleis, conductes o tradicions, escrites o no que vagin en contra del sentit comú, hem de rebel·lar-nos tots contra ella; però és veritat també que per a rebel·lar-nos hem de saber quina societat volem construir, a quina casa comú aspirem”.


María Pagés, coreògrafa i bailaora (Entrevista d’Esteve Plantada a Nació Digital)


Totes tenim històries per explicar i projectes que necessiten finançament. [...]Convideu-nos a les vostres oficines o podeu venir a les nostres, el que vulgueu. [...] Hi ha dues paraules que ho resumeixen ‘inclusion rider’. ’


Frances McDormand, actriu, discurs a la cerimònia dels Òscars 2018 per recollir l’Oscar a la millor actriu.


Una treballadora sempre té cos. El seu cos la precedeix i em pregunto què passaria si en contractar un home se li advertís d’aquest assumpte i les seves conseqüències. “Escolti, vostè té cos”, “Vigili, vostè pot ser pare”.


Remedios Zafra, escriptora. (El entusiasmo. Premi Anagrama d’Assaig 2017).


Les dones escassegen molt significativament en els òrgans de govern de les institucions –de totes- però ho fan de manera destacada en les de la cultura, doncs és ben sabut que la cultura és un sector on abunden les professionals dones. Per això, l’eloqüent absència de dones en les escenes del poder cultura és un fet discriminatori d’extrema gravetat”.


Pilar Gonzalo, gestora cultural i comunicadora. (Article ¿On són les dones en el govern de la Cultura?, publicat a la revista Compromiso Empresarial).


 


Perquè cal escoltar la veu de les dones. Perquè cal acabar amb les desigualtats salarials. Perquè la meitat de la població està formada per dones. Perquè cal evitar discriminacions en tots els àmbits de la cultura: damunt l’escenari, a l’hora de programar espectacles i a l’hora d’accedir a càrrecs de responsabilitat i poder. Perquè cal varietat, obertura de mires, inclusió i fomentar el repensament, esmenar errors del passat i construir una societat més oberta i lliure. Perquè cal acabar amb la infrarepresentació de les dones en els òrgans de govern de fundacions, patronats d’institucions culturals i també en l’exposició i difusió de l’obra artística en teatres, museus, auditoris, catàlegs editorials i en la resta d’àmbits culturals.


 


Per aquests motius, l’APGCC vol donar suport a la Vaga Feminista del 8 de març  tot sumant els seus esforços en visibilitzar el paper important i valuós de les dones.


 


INFORMACIÓ D’INTERÈS:


Comunicat del col·lectiu Dones i Cultura, on s’informa de la cobertura legal de la vaga feminista i de més detalls de la convocatòria de vaga.


Article de El Público: On són les dones en la cultura?


Informe executiu de l’ICUB, amb dades que la regidoria de feminismes ha realitzat sobre programació cultural de l’Ajuntament deBarcelona i gènere durant els anys 2016 i 2017, presentat el dia 6 de març.


També us podeu descarregar el comunicat de l'APGCC, aquí.


 


Dimecres 7 de març de 2018


           Junta Directiva i Equip tècnic de l’APGCC


 


 

Descarrega l'arxiu adjunt

Deixa el teu comentari

Per poder introduir comentaris has d'identificar-te com a soci de l'APGCC.

Cercador de notícies

Per paraula

Per data

Per tipus de notícia