Notícies

Tota l'actualitat del món de la gestió cultural

« tornar a notícies

Crònica de la 2a edició de la jornada XOC (Xarxa, Oberta i Comunitat), dedicada a les perifèries creatives i culturals.

APGCC ARTICLE 02 Gener 2018

Aída Pallarès ha estat la persona encarregada de fer el seguiment i escriptura de la crònica del XOC'17, el relat del qual us compartim a continuació.

L'escriptora Remedios Zafra durant la seva conferència en l'obertura de la jornada XOC'17 | Foto: Lídia Lahuerta.

La 2a edició de la jornada cultural XOC (Xarxa, Oberta i Comunitat) s'ha dedicat a observar, debatre i reflexionar sobre les perifèries creatives i culturals. Aída Pallarès és la relatora del XOC'17, una jornada que ha tingut lloc el dia 1 de desembre a l'Auditori del CCCB i que ha atiat el debat sobre les confluències, sinergies i punts de trobada entre la cultura, el territori, el feminisme, la precarietat o la creativitat.


Va obrir les jornades l'escriptora i professora Remedios Zafra, que va dissertar sobre Entusiasme, precarietat i cultura en l’era digital, tot argumentant les tesis del seu darrer assaig que li ha valgut el Premi d'Assaig Anagrama d'enguany.


Tot seguit, Alicia Kopf i Francesc Serés van dialogar, moderats per Carme Fenoll, a propòsit de la perifèria com a impuls creatiu. 


En la sessió de tarda, es gira la mirada cap als barris perifèrics de Bellvitge (L'Hospitalet de Llobregat) i Orcasitas (Madrid), a través de la projecció del documental Des dels nostres barris, de Laia Colell i Núria Aidelman, directores de Cinema en Curs de A Bao A Qu. Un projecte realitzat pels alumnes de 3r d’ESO de Bellvitge i Orcasitas, que dona protagonisme absolut als ciutadans de les perifèries


Finalment, es clou el vespre amb la taula d'experiències de projectes i festivals culturals d'acció perifèrica: hi participen Magí Seritjol, director de Tàrraco Viva; Vicent Fibla, d’Eufònic; Natàlia Lloreta codirectora del Festival Embarrat; Luis Llés, director del Festival Periferias de Huesca i Francesc Serés, director de la Residència Faber d’Olot, moderats per Àngel Mestres.


La jornada XOC'17 acaba amb una bona dosi de música electrònica de la mà de la DJ i comissària del Sònar + D  Antònia Folguera, a.k.a bzzzbip.


Podeu llegir el relat d'Aída Pallarès, aquí.


Podeu descarregar-vos l'Storyfy, aquí.

Font: APGCC

Deixa el teu comentari

Per poder introduir comentaris has d'identificar-te com a soci de l'APGCC.

Cercador de notícies

Per paraula

Per data

Per tipus de notícia