Notícies

Tota l'actualitat del món de la gestió cultural

« tornar a opinió

El subjecte precari. Treballadors culturals en l'era digital

ARTICLE 05 Octubre 2017

Remedios Zafra reflexiona sobre precarietat i cultura, a través de l'article 'El subjecte precari. Treballadors culturals en l'era digital' dins del dossier CCCBLab.

Músics de carrer. Londres, 1877 | John Thomson, LSE Library | CC BY-NC-SA 3.0

CCCB Lab publica un dossier molt interessant centrat en la infrarepresentació de les dones dins del món cultural. Remedios Zafra participa en el dossier escrivint un article titulat 'El subjecte precari. Treballadors culturals en l'era digital'.


 


Remedios Zafra escriu: "Des de fa temps noto com s’ha establert en les persones que dinamitzen la vida cultural i acadèmica propera un ajornament del que consideren «veritable vida». Moguts per l’expectativa que iguala vida a feina i el desig de plenitud i intensitat creativa futura, molts naveguen en un present de precarietat. Els uns, entre pràctiques, col·laboracions i beques per les quals no cobren o paguen ells, i els altres (de vegades els mateixos) entre tutorials i xarxes, somiant estabilitat i temps per exercir allò que els punxa, o amb la visibilitat necessària per convertir la seva pràctica en línia en una feina remunerada amb la qual pagar aliment de cossos i ordinadors, sentint que la vida és una cosa posposada que ens ronda però mai es brinda plenament".


Podeu llegir l'article complet, aquí.

Font: Dossier 'En femení', publicat per CCCB Lab

Deixa el teu comentari

Per poder introduir comentaris has d'identificar-te com a soci de l'APGCC.

Cercador de notícies

Per paraula

Per data

Per tipus de notícia