Notícies

Tota l'actualitat del món de la gestió cultural

« tornar a notícies

Diverses entitats presenten l'Estatut de l'artista i el treballador cultural a Madrid

POLÍTIQUES CULTURALS 01 Juny 2017

El 27 de maig va presentar-se a Madrid l'Estatut de l'artista i el treballador cultural, sorgit de la Unió d'Actors i Actrius.

L'Estatut de l'artista i el treballador cultural ha sorgit d'una proposta de la Unió d'Actors i Actrius. El passat 27 de maig diverses entitats van reunir-se al Teatre María Guerrero de Madrid per parlar de les condicions laborals del treballador/a cultural i l'augment de la seva dignitat.


L'Estatut demana protegir la intermitència laboral del treballador/a cultural, garantir una fiscalitat adaptada a l'esmentada intermitència laboral, una jubilació digna, una maternitat en igualtat a la resta de treballadores, una negociació col·lectiva dels i les artistes autònoms/es, un preu digne del treball artístic, un model cultural de país.


En la trobada hi van participar el secretari general de tècnics audiovisuals i conematogràfics de l'Estat (TACE), Pedro Soto; el president del sindicat de guionistes ALMA; la presidenta de ARAE, Paloma Fernández; la presidenta de l'Associació Professional d'Il·lustradors de Madrid (APIM), Carla Berrocal; i David Aristegui, de la Unió Estatal de Sindicats de Músics, moderats per l'escriptora Cristina Fallarás.


Podeu llegir el context de l'estatut i les seves reivindicacions, en l'article de La Marea.com, i també dins la notícia d'Europapress, publicada a La Vanguardia.

Font: Europapress

Deixa el teu comentari

Per poder introduir comentaris has d'identificar-te com a soci de l'APGCC.

Cercador de notícies

Per paraula

Per data

Per tipus de notícia