Notícies

Tota l'actualitat del món de la gestió cultural

« tornar a notícies

L'APGCC dóna suport al raper Valtònyc, en favor de la llibertat d'expressió

APGCC TRANSPARÈNCIA COMUNICATS POSICIONAMENT APGCC 02 Març 2017

L'Associació de Professionals de la Gestió Cultural de Catalunya es posiciona contrària a la sentència de l'Audiència Nacional contra el raper Valtònyc, condemnat a tres anys i mig de presó per escriure dues cançons que han estat considerades com un delicte d'injúries a la corona espanyola i enaltiment del terrorisme.

L’Associació de Professionals de la Gestió Cultural de Catalunya (APGCC) es mostra contrària a la sentència de  l'Audiència Nacional de condemnar a 3 anys i mig de presó al raper Valtònyc per la lletra de les cançons "No al Borbó" i "Circo Balear".


El raper  ja ha rebut un fort suport popular amb diverses manifestacions en favor de la llibertat d'expressió.


El posicionament de l'APGCC és clar: l'APGCC condemna els atacs contra la llibertat d'expressió en les manifestacions culturals i artístiques entenent que la llibertat d’expressió és un dret fonamental recollit a la Declaració dels Drets Humans i que és clau en les pràctiques culturals.


D'aquesta manera, l'APGCC se suma a les mostres de suport que també han donat el PEN Català i l'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana (AELC) al músic Valtònyc i considera la sentència injusta, tenint en compte que les lletres de les cançons utilitzen hipèrboles i comparacions pròpies d’aquest gènere musical.


Tal com ja va posicionar-se el passat any defensant els titellaires de la companyia 'Títeres desde Abajo', com també va rebutjar la cancel·lació de l’exposició ‘La bèstia i el sobirà’ al MACBA per motius polítics al 2015, l'APGCC vol mostrar suport de nou a la lliure creació artística i a la capacitat de l'art per fer-se preguntes incòmodes sense  discriminar ideologies polítiques.


 


 


 


 Deixa el teu comentari

Per poder introduir comentaris has d'identificar-te com a soci de l'APGCC.

Cercador de notícies

Per paraula

Per data

Per tipus de notícia