Notícies

Tota l'actualitat del món de la gestió cultural

« tornar a notícies

L'APGCC dóna suport al raper Valtònyc, en favor de la llibertat d'expressió

APGCC 02 Març 2017

L'Associació de Professionals de la Gestió Cultural de Catalunya es posiciona contrària a la sentència de l'Audiència Nacional contra el raper Valtònyc, condemnat a tres anys i mig de presó per escriure dues cançons que han estat considerades com un delicte d'injúries a la corona espanyola i enaltiment del terrorisme.

L’Associació de Professionals de la Gestió Cultural de Catalunya (APGCC) es mostra contrària a la sentència de  l'Audiència Nacional de condemnar a 3 anys i mig de presó al raper Valtònyc per la lletra de les cançons "No al Borbó" i "Circo Balear".


El raper  ja ha rebut un fort suport popular amb diverses manifestacions en favor de la llibertat d'expressió.


El posicionament de l'APGCC és clar: l'APGCC condemna els atacs contra la llibertat d'expressió en les manifestacions culturals i artístiques entenent que la llibertat d’expressió és un dret fonamental recollit a la Declaració dels Drets Humans i que és clau en les pràctiques culturals.


D'aquesta manera, l'APGCC se suma a les mostres de suport que també han donat el PEN Català i l'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana (AELC) al músic Valtònyc i considera la sentència injusta, tenint en compte que les lletres de les cançons utilitzen hipèrboles i comparacions pròpies d’aquest gènere musical.


Tal com ja va posicionar-se el passat any defensant els titellaires de la companyia 'Títeres desde Abajo', com també va rebutjar la cancel·lació de l’exposició ‘La bèstia i el sobirà’ al MACBA per motius polítics al 2015, l'APGCC vol mostrar suport de nou a la lliure creació artística i a la capacitat de l'art per fer-se preguntes incòmodes sense  discriminar ideologies polítiques.


 


 


 


 Deixa el teu comentari

Per poder introduir comentaris has d'identificar-te com a soci de l'APGCC.

Cercador de notícies

Per paraula

Per data

Per tipus de notícia