Notícies

Tota l'actualitat del món de la gestió cultural

« tornar a notícies

Accés als portals de transparència de les institucions culturals de l'administració pública

TRANSPARÈNCIA 07 Juny 2016

A continuació repassem alguns dels portals de transparència de les institucions públiques, que serveixen per posar a l'abast del ciutadà dades d'interès cultural.

Amb l'entrada en vigor de la Llei de Transparència, accés a la informació pública i bon govern algunes institucions culturals ja han posat a l'abast del públic general portals de transparència dins les seves pàgines web per poder compartir dades culturals d'interès general. A continuació us en fem un petit recull: 


DEPARTAMENT DE CULTURA DE LA GENERALITAT DE CATALUNYA, PORTAL TRANSPARÈNCIA GENCAT


El portal s'organitza en 8 blocs: Organització institucional i administrativa; Economia i finances; Contractes i convenis; Territori (planificació urbanística i informació geogràfica); Línies d'actuació (plans i programes, informació estadística); Procediments i actuacions jurídiques; Canal: Participa Gencat (nou canal de participació ciutadana per a la inclusió de la ciutadania en les decisions públiques); Dret d'accés a la informació pública (formulari per exercir el dret d'accés a la informació pública, d'acord amb la Llei de Transparència. 


També es pot accedir a l'apartat "Dades obertes", on es publiquen els pressupostos de la Generalitat i altres dades d'interès públic.


INSTITUCIÓ DE LES LLETRES CATALANES, TRANSPARÈNCIA CATALUNYA


La Institució de les Lletres Catalanes també disposa d'un bloc destinat a la Transparència i publicació de dades culturals relacionades amb subvencions, convenis, catàlegs de serveis, entre d'altres.


 


INSTITUT RAMON LLULL, PORTAL DE TRANSPARÈNCIA


L'Institut Ramon Llull ha obert un portal de transparència vinculat al seu lloc web, on publica informació rellevant sobre la seva activitat i funcionament. Estructurat en 8 subseccions, el portal permet consultar memòries i estatuts, l'organigrama, convocatòries, personal laboral, pressupostos, subvencions, convenis de col·laboració, premis, oficines a l'exterior i informacions estadístiques.


 


ICUB, BARCELONA DADES CULTURA (OBSERVATORI DE DADES CULTURALS A BARCELONA)


L’Observatori de Dades Culturals de Barcelona és una iniciativa de l’Institut de Cultura de l’Ajuntament de Barcelona que neix amb l’objectiu de difondre dades, indicadors i informes sobre la realitat cultural de la ciutat i posar tota la informació a l’abast d’institucions, agents culturals i comunitat científica, de forma ordenada i accessible.


S'hi pot consultar el mapa d'equipaments culturals de l'any 2015, les dades culturals de l'any 2014 i l'inventari actual de museus (amb usuaris, nombre d'exposicions temporals, visites a les exposicions temporals), biblioteques (dades de préstecs, assistents a les activitats de difusió de lectura), espais de concerts (dades d'entrades venudes dels grans auditoris, espectadors de les sales de música en viu), espais d'arts escèniques (espectacles, entrades venudes), fàbriques de creació (dades de projectes de creació), sales de cinema, centres cívics i ateneus. 

Deixa el teu comentari

Per poder introduir comentaris has d'identificar-te com a soci de l'APGCC.

Cercador de notícies

Per paraula

Per data

Per tipus de notícia