Notícies

Tota l'actualitat del món de la gestió cultural

« tornar a notícies

L'APGCC demana la posada en llibertat dels titellaires Alfonso Lázaro de la Fuente i Raúl García, de la companyia 'Títeres desde Abajo'

APGCC 09 Febrer 2016

La Junta Directiva de l'APGCC emet un comunicat posicionant-se en contra l'empresonament dels titellaires que van representar 'La Bruja y Don Cristóbal' a Madrid el 5 de febrer

L'APGCC emet un comunicat posicionant-se en contra de l'empresonament dels titellaires que van presentar La Bruja y Don Cristóbal, en el marc del programa d'activitats del Carnestoltes de Madrid. A continuació podeu llegir el comunicat que s'ha fet públic avui.


L’Associació de Professionals de la Gestió Cultural de Catalunya es posiciona contrària a l’empresonament dels dos titellaires de la companyia andalusa “Títeres desde Abajo”, que el dia 5 de febrer van representar el seu espectacle de titelles La Bruja y Don Cristóbal, a les cinc de la tarda al barri de Tetúan, a Madrid, en el marc dels actes festius dedicats al Carnestoltes que l’Ajuntament de Madrid havia programat.


En un moment concret de l’espectacle, un personatge treu una pancarta on es llegeix “Gora Alka-Eta” i aquest ha estat l’argument principal del jutge Ismael Moreno per posar en presó preventiva als dos titellaires responsables de l’espectacle, Alfonso Lázaro de la Fuente i Raúl García, acusant-los d’enaltir el terrorisme basc i jihadista. La Bruja y Don Cristóbal parteix de la tècnica de teatre de titelles Pulcinella –tal com és designada a Itàlia- o Punch&Judy –tal com s’anomena al Regne Unit- una obra que es val de l’exageració, l’humor i el caràcter grotesc d’un dels seus personatges, que a cop de garrot i de manera violenta intenta aconseguir tots els seus objectius, tot i que es trobi personatges antagonistes que li posin difícil i que li facin qüestionar allò que ell fa. Es tracta d’obres humorístiques, que fan sàtira política i que tenen contingut per a públic adult. Encara que l’APGCC reconeix com un error el fet que l'espectacle es programés en horari infantil, considera l'empresonament dels dos titellaires una mesura del tot desproporcionada. 


L’Associació de Professionals de la Gestió Culturals de Catalunya es posiciona a favor de la llibertat d’expressió i artística, i demana que es retiri la presó preventiva dels dos titellaires empresonats. L’APGCC manifesta el seu rebuig absolut a les acusacions i defensa la seva posada en llibertat immediata, entenent que la llibertat d’expressió és un dret recollit a la Declaració dels Drets Humans.


Aquí podeu descarregar-vos el comunicat de l'APGCC.

Descarrega l'arxiu adjunt

Deixa el teu comentari

Per poder introduir comentaris has d'identificar-te com a soci de l'APGCC.

Cercador de notícies

Per paraula

Per data

Per tipus de notícia