Notícies

Tota l'actualitat del món de la gestió cultural

« tornar a opinió

Els museus espanyols suspenen en transparència i bon govern

ARTICLE 22 Juny 2015

L'articulista de 'El Confidencial' Peio H. Riaño reflexiona sobre les dades del 'Informe de transparencia y buen gobierno de los museos de Bellas Artes y Arte Contemporáneo' publicat i realitzat per la Fundació 'Compromiso y Transparencia'.

L'absència d'un pla estratègic que organitzi i enfoqui les actuacions del museu, la manca de polítiques generals i específiques sobre col·leccions i l'absència de codis de bon govern en la gran majoria dels museus són dades que dóna l'Informe de transparencia y buen gobierno a l'entorn de les Belles Arts, els museus i l'Art Contemporari, elaborat per la Fundación Compromiso y Transparencia. L'informe destaca la "gran debilitat dels òrgans de govern propis, per complir les responsabilitats més bàsiques".


L'informe que conté un anàlisi de 60 museus inclou un rànquing que va dels museus més transparents, entre els quals s'hi troben el Museo Guggenheim de Bilbao, l'Artium de Vitoria i el Museo Nacional del Prado, als menys tranparents.  Entre els museus avaluats com a més "opacs" s'hi troben el Museu Picasso de Màlaga, el Centro de Arte dos de mayo de Madrid, l'IVAM, el MUSAC, el MACBA, el Centro de Arte Contemporaneo de Màlaga o el Centre Galego de Arte Contemporáneo, entre altres. 


Peio H. Riaño escriu: "El més alarmant d'aquesta 'classificació general' és que la majoria dels museus fiscalitzats apareixen en la pitjor divisió, la dels 'opacs'. Un total de 42 dels 60 museus avaluats no són gens transparents". 


Més endavant Riaño afegeix: "Una de les dades més preocupants que es descobreixen és que l'opacitat quant als pressupostos és més freqüent en els museus de titularitat pública que en els privats o mixta".


 


Podeu llegir l'article complet, aquí.Font: El Confidencial

Descarrega l'arxiu adjunt

Deixa el teu comentari

Per poder introduir comentaris has d'identificar-te com a soci de l'APGCC.

Cercador de notícies

Per paraula

Per data

Per tipus de notícia