Notícies

Tota l'actualitat del món de la gestió cultural

« tornar a notícies

Oberta la convocatòria al Premi Quim Masó a projectes de producció teatral

CONVOCATÒRIA 08 Juny 2015

Les sol·licituds poden enviar-se fins el dia 15 de juliol. Hi poden accedir companyies i productores de teatre professionals presentant muntatges teatrals que no s'hagin estrenat.

Amb una dotació d’entre 43.000 i 50.000 euros (segons l’aportació del festival Grec, que es definirà el primer trimestre de 2016), la novena edició del Premi Quim Masó vol fomentar, un cop més, la producció i exhibició de muntatges de teatre en llengua catalana. Els guanyadors es donaran a conèixer durant el festival Temporada Alta 2015- Festival de Tardor de Catalunya i com a novetat d’enguany, l’espectacle s’estrenarà dins del Festival Grec 2016 i durant la tardor de 2016 al Temporada Alta. Les estrenes dels espectacles premiats pel guardó Quim Masó s’aniran alternant cada any entre els festivals Temporada Alta i el Grec.


Els muntatges teatrals que optin al premi no han d’haver estat estrenats i les companyies o productores de teatre professional que hi participin poden enviar la documentació fins el dia 15 de juliol.


Els criteris de selecció es regiran per l’interès artístic i qualitat de la proposta escènica, juntament amb la viabilitat econòmica i tècnica del muntatge. Formen part del jurat: Andreu Gomila (periodista i crític teatral), Xavier Albertí (director teatral i del Teatre Nacional de Catalunya), Pere Puig (director teatral i direc-tor de la Sala La Planeta), Ramon Simó (director teatral i del Grec Festival de Barcelona), Jep Sánchez (director del Teatre Municipal de Girona), Joan Yago (guanyador de la vuitena edició del Premi Quim Masó) i Josep Domènech (Bitò Produccions),  assumint el paper de Secretari del Jurat en Guillem Terribas (Llibreria 22).


Impulsat per la família Masó,  la Llibreria 22,  Bitò Produccions –empresa que va fundar l’actor, director i productor teatral Quim Masó, al costat de Josep Domènech- el grup Proscènium-Sala La Planeta, l’Ajuntament de Girona, la Diputació de Girona amb la col·laboració del Grec Festival de Barcelona i Temporada Alta, el premi Quim Masó va guardonar en la passada edició el muntatge Bluf, amb text de Joan Yago, direcció d’Israel Solà, producció executiva de la companyia La Calòrica i amb l’actuació de Xavi Francés, Aitor Galisteo-Rocher, Esther López, Marc Rius i Júlia Truyol. L’estrena tindrà lloc el 24 d’octubre de 2015 a la Sala La Planeta en el marc de Temporada Alta- Festival de Tardor de Catalunya.

Descarrega l'arxiu adjunt

Deixa el teu comentari

Per poder introduir comentaris has d'identificar-te com a soci de l'APGCC.

Cercador de notícies

Per paraula

Per data

Per tipus de notícia