Notícies

Tota l'actualitat del món de la gestió cultural

« tornar a notícies

El CoNCA presenta l'Informe Anual de la Cultura i les Arts

CONCA 15 Març 2013

El Consell Nacional de la Cultura i les Arts (CoNCA) va presentar el 7 de març passat l'Informe Anual de la Cultura 2012. 


L'Informe afirma amb contundència la situació d'alt risc en la que es troba el sector de la cultura a conseqüència de les retallades dels pressupostos, l'increment de l'IVA, la disminució del consum cultural, el retard en el pagament dels ajuts per part de la Generalitat, la situació financera crítica dels ajuntaments i la reducció dels pressupostos de les caixes d'estalvi destinats a cultura.


L'informe posa en qüestió el tòpic de que la cultura és un sector subvencionat mitjançant dades que mostren que la ciutadania aporta un percentatge d'ingressos molt superior al que s'aporta des de les administracions públiques i dades que mostren que el sector cultural aporta un 3,6 % a la economia catalana.


L'informe aposta per redefinir el model cultural català incidint en la innovació de fonts de finançament amb la creació d'un espai de recerca de fonts de finançament per a col.lectius del sector, en la creació de nous públics, en la internacionalització cultural, en la retenció de talent creatiu i en l'aposta per als nous paradigmes digitals.  Al mateix temps, reivindica un pacte entre la Generalitat i els ajuntaments per matenir la sostenibilitat del sistema cultural, una política integral d'ensenyaments artístics, la defensa de la cultura com un sector estratègic per sortir de la crisi  i l'increment del pressupost del departament de cultura fins al 2%. 

Font: CoNCA

Deixa el teu comentari

Per poder introduir comentaris has d'identificar-te com a soci de l'APGCC.

Notícies relacionades

INFORME

El CoNCA presenta l'Informe anual sobre l'estat de la Cultura i les Arts a Catalunya 2011

26 Juny 2011 -

Aquest és el segon any que el CoNCA elabora aquesta...

Cercador de notícies

Per paraula

Per data

Per tipus de notícia