Agenda

Calendari d'activitats formatives dirigides als gestors culturals i de tots els esdeveniments d'interès per a la professió: debats, jornades, conferències...

« tornar a l'agenda

DES

01

XOC 2017: centre fora, perifèries creatives i culturals

JORNADA     [APGCC] 01 Desembre 2017

La segona edició de la jornada XOC tindrà lloc el dia 1 de desembre al CCCB. L'eix temàtic són les perifèries creatives i culturals. Inscripcions obertes fins el 29 de novembre!

Com es retroalimenten els conceptes gestió cultural i perifèria? Què aporta la perifèria a la cultura? Què vol dir ser ‘perifèria’? Com es relacionen el projectes culturals cèntrics amb els perifèrics? En un món deslocalitzat on impera el poder de les xarxes socials, com ha canviat la manera de percebre, fer i gestionar la cultura? Quins són els valors afegits de la nova gestió cultural?


El dia 1 de desembre el CCCB acollirà la segona edició de la jornada professional XOC, xarxa, oberta i comunitat, que enguany es dedicarà a explorar el concepte de perifèria creativa i cultural,  obrint un procés de reflexió amb diversitat i pluralitat de veus i mirades per identificar els camins de la nova gestió de la cultura. Mirades sectorials, mirades d’altres professionals amb vincles tangencials amb la cultura i, necessàriament, mirades internacionals i de bones pràctiques.


La idea de perifèria s'associa a un paradigma geogràfic que es pressuposa allunyat d'uncentre espacial. Una mirada oberta i contemporània de la perifèria també ens pot acostar a la diversitat, l'heterodòxia o la marginalitat cultural que s'allunyen d'un centre, en aquest cas entès com l'espai que aglutina la presa de decisions, l'hegemonia o el poder.


El XOC 2017 #centrefora vol buscar i mostrar contextos, accions, fenòmens, models i exemples perifèrics que s'allunyen d'un centre geogràfic o cultural. En aquest XOC ens interessem i donem veu a projectes que es desenvolupen a centenars de quilòmetres d'aquí i que es donen a conèixer en base a la singularitat, la diferència i l'autenticitat. La jornada posa el focus, també, sobre fenòmens perifèrics dins la ciutat, en contextos que poden considerar-se per la seva condició d'independents o contraculturals també emmarcats dins del paradigma de perifèries creatives i culturals.


La cultura sempre s'ha desenvolupat bé en els contextos perifèrics, perquè la perifèria pot ben tenir dues cares: la marginalitat, la manca de recursos o la dificultat del ressò mediàtic però també la plena llibertat davant els reptes creatius amb centres debilitats i llunyans.


Visualitzar aquestes realitats perifèriques com a mostra de reconeixement, així com també per analitzar-ne les particularitats ja siguin sociopolítiques del perquè de la seva existència, ja siguin de gestió i producció comparant-les amb els recursos i mitjans de la centralitat cultural és un dels objectius del XOC d'enguany.


Explorar les cantonades culturals per conèixer i reconèixer, heus ací el XOC 2017.


 Programa:


10 a 10.30h  Acreditacions


10.45h    Conferència:  Entusiasme, precarietat i cultura en l’era digital. Remedios Zafra, premi Anagrama d'assaig 2017


11:45h    Pausa-cafè


12.15 h   Taula rodona: L’art des de la perifèria. Alicia Kopf (artista multidisciplinar i escriptora) i Francesc Serés (director de Faber Residency i escriptor) conversaran sobre vincles, obstacles i reptes confrontant art i perifèria.


13.45h     Pausa-dinar


16:00h  Projecció del documental “Des dels nostres barris. Desde nuestros Barrios”, presentat per Laia Colell i Núria Aidelman, directores del programa Cinema en Curs de A Bao A Quacompanyades de la reflexió de Jorge Luis Marzo, historiador de l'art.


 7.30 a 19.30h Taula d’experiències: Acció perifèrica


Es comptarà amb la participació de Magí Seritjol, director de Tàrraco Viva, Vicent Fibla, director d’Eufònic, Natàlia Lloreta codirectora del Festival Embarrat, Luis Llés, director del Festival Periferias de Huesca i Francesc Serés, director de la Residència Faber d’Olot.


20.00h  Snacks, Copa i sessió de DJ Bzzzip (Antònia Folguera).


Inscripcions fins al 28 de novembre. Per a qualsevol dubte o més informació posa't en contacte amb la secretaria tècnica de l'APGCC a apgcc@gestorcultural.org o telèfon: 93 402 28 27.

Organitza:

APGCC

Arxiu adjunt:

Horari: Consulteu el programa.

Lloc: CCCB (Auditori del CCCB i bar del CCCB): carrer Montalegre 5, 08001, Barcelona.

Preu socis: 12 €

Preu socis: 5 € (Socis en situació d'atur. Per obtenir el descompte cal adjuntar el document acreditatiu en el formulari d'inscripció.)

Preu no socis: 25 €

Descomptes: Amics del CCCB, estudiants de gestió cultural i membres d'associacions professionals de l'àmbit de la cultura i Persones que no siguin membres de l'APGCC i es trobin en situació d'atur. Per obtenir el descompte cal adjuntar el document acreditatiu en el formulari d'inscripció. 15 €

Descomptes: Membres d'organitzacions, institucions, o empreses del sector cultural; per accedir a aquest descompte és necessari que un mínim de dues persones de la mateixa organització s'inscriguin a la Jornada. 18 €

0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Per poder introduir comentaris has d'identificar-te com a soci de l'APGCC.

Cercador d'actes

Setembre 2018

Lun Mar Mie Jue Vie Sab Dom
 
 
 
 
 

Per paraula

Per data

Per tipus d'acte