Agenda

Calendari d'activitats formatives dirigides als gestors culturals i de tots els esdeveniments d'interès per a la professió: debats, jornades, conferències...

« tornar a l'agenda

MAIG

10

Curs: Com desenvolupar la creativitat i la innovació a les organitzacions culturals?// Places exhaurides!!

FORMACIÓ     [APGCC] 10 Maig 2017

Impartit per Diana Pinos, el curs treballarà la creativitat a través de metodologies innovadores com el Design Thinking i LEGO Serious Play.

L'APGCC organitza una sessió formativa centrada en el desenvolupament de la creativitat i la innovació adreçat a agents culturals que vulguin aprofundir en la millora de les competències creatives. Realitzada per Diana Pinos, la formació servirà per treballar la creativitat a través de metodologies innovadores com el Design Thinking i LEGO Serious Play.


La creativitat en general i les arts en particular són cada vegada més reconegudes com a motors de la innovació i del desenvolupament cultural, econòmic, polític i social. Aquesta formació pretén dotar als diversos agents culturals d’eines que puguin aplicar en el seu projecte/organització cultural, amb la voluntat de contribuir a despertar i millorar les capacitats pròpies d’adaptar-se als nous reptes i objectius contemporanis. El Design Thinking és una eina enfocada a fomentar la innovació en les organitzacions de forma eficaç i de manera exitosa posant al públic al centre.


Amb una metodologia basada en el “Learning by doing” és a dir, participativa i experiencial, la formació utilitzarà LEGO® Serious Play® com a eina per prototipar idees, avaluar-les i aconseguir mitjançant el joc solucions creatives.


La metodologia LEGO® Serious Play® és un aprenentatge pràctic i mental que trenca amb la manera habitual de pensar i millora presa de decisions en grup.


Programa del curs:


1. Introducció al Lateral Thinking: el pensament creatiu


2. Metodologies d’innovació centrades en l’usuari:


2.1 Design Thinking


2.2 Lean Startup


3. Design thinking aplicat a la Gestió Cultural


3.1 Exercicis pràctics


4. Introducció al fabulós món de LEGO® Serious Play®


4.1 Reptes


4.2 Exemples amb LEGO


4.3 L’ús de la metàfora


4.4 L’empatia com a eina per entendre al meu públic


4.5 Casos pràctics en Gestió Cultural 


5. Tècniques creatives per generar idees 


6. The Value Proposition Canvas: com innovar tenint en compte sempre al meu públic


6.1 Exercicis pràctics


7. Validació d’idees 


DIANA PINOS és psicòloga social, consultora en creativitat i innovació d’empreses, experta en consumer insights i tendències socials. Té més de 10 anys d’experiència en formació In Company d’empreses. Col·labora amb incubadores de startups com a mentora i amb el Programa de Gestió Cultural de la Universitat de Barcelona.


Les places del curs estan exhaurides. Si tens interès en fer aquesta formació, escriu-nos un correu a apgcc@gestorcultural.org i t'apuntarem a la llista d'espera.

Organitza:

APGCC

Horari: De 17h a 20h.

Lloc: CERC, Centre d'Estudis i Recursos Culturals: c/ Montalegre, 7-08001 Barcelona. (Plató del CERC).

Preu socis: 15 €

Preu socis: 10 € (Socis/es en situació d'atur.)

Preu no socis: 25 €

Descomptes: Estudiants de gestió cultural 20 €

Descomptes: Membres d'organitzacions, associacions, institucions, o empreses del sector cultural; per accedir a aquest descompte és necessari que un mínim de dues persones de la mateixa organització s'inscriguin al curs i acreditar la pertinença a l'organització ja sigui com a socis o treballadors de la mateixa. 20 €

0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Per poder introduir comentaris has d'identificar-te com a soci de l'APGCC.

Cercador d'actes

Juliol 2018

Lun Mar Mie Jue Vie Sab Dom
 
 
 
 
 
 

Per paraula

Per data

Per tipus d'acte