Agenda

Calendari d'activitats formatives dirigides als gestors culturals i de tots els esdeveniments d'interès per a la professió: debats, jornades, conferències...

« tornar a l'agenda

GEN

09

Curs de Producció i gestió d'arts escèniques

CURS 09 Gener 2017 al 20 Març 2017

Dates: del 9 de gener al 20 de març del 2017 Hores lectives: 124 Inscripcions: del 2 al 30 de novembre 2016

Per als creadors, els seus projectes són les eines que els situen, expliquen i posicionen en l'àmbit professional i els defineixen com a persones i artistes.


Els projectes canvien al llarg del temps, acompanyant al creador en el seu desenvolupament personal i professional. Són les eines que els ajuden a aconseguir els seus objectius, a desenvolupar els missatges que volen donar, en definitiva el seu discurs artístic.
Les seves propostes estan destinades a moure i commoure a l'espectador com a part fonamental del procés creatiu.
Tot aquest procés necessita una base de coneixements, pràctiques i reflexions que permetin desenvolupar correctament el projecte que es vulgui treballar. Artista i producció es donen la mà per un objectiu comú: la creació.1. A qui s’adreça:


El curs està adreçat a persones que tinguin interès en tirar endavant ,personal o col·lectivament, un projecte artístic.


2. Docents/professionals: • Coordinació i docència: Montse Prat

 • Eduard Abelló

 • Marc Gall

 • Alba Cayón

 • Iva Horvat

 • Eva Sòria

 • Joan Antoni Sentís Carné


CURRÍCULUMS


Eduard Abelló
Màster en Direcció de la Comunicació Empresarial i Institucional (UAB), diplomat en Psicologia aplicada a la gestió empresarial (Escola d'Alta Direcció i Administració). Estudis en Imatge empresarial i relacions amb la premsa (EADA), Direcció de la comunicació a l'empresa (INFORPRESS), Orientació al client: de la qualitat a l'excel·lència (ESADE), Gestionar i desenvolupar les competències directives (IESE). Té experiència en la direcció de comunicació i la direcció d'equips multidisciplinars, és consultor en organització, recursos humans i desenvolupament directiu. Realitza assessoraments personalitzats en liderat.


Iva Horvat 
Ballarina de dansa contemporània, coreògrafa, directora d'espectacles de teatre i dansa, regidora de teatre amb vint anys d'experiència en teatre i televisió. Ha participat a més de seixanta obres estrenades a Espanya i a l'estranger. Fa dos anys que es dedica al management de dansa i teatre per a tots els públics. L'any 2012 funda, juntament amb Pia Mazuela i AnSó Raybout Peres "Agente129", agència de distribució i creació escènica on col·labora actualment amb sis companyies de dansa i teatre de Catalunya. Nascuda al Zagreb l'any 1972, viu i treballa a Barcelona des del 1999.


Marc Gall 
Periodista especialitzat en cultura i gabinets de comunicació, format també en màrqueting i publicitat. Va ser cap de comunicació del Teatre Lliure durant vuit anys i cap de premsa de l'oficina per al Fòrum Barcelona 2004. Ha estat periodista d'El Punt, Cadena Ser i diverses publicacions especialitzades. El 2002 va fundar COMÈDIA Comunicació & Media, una agència especialitzada en temes culturals, espectacles i esdeveniments, que ofereix serveis de consultoria en comunicació integral: disseny, planificació i execució de campanyes de premsa, publicitat i màrqueting, relacions públiques i organització d'esdeveniments; desenvolupament de continguts redaccionals, multimèdia.


Alba Cayón 
Diplomada en producció i gestió d'espectacles per la Universitat de Barcelona i llicenciada en art dramàtic per l'Institut del Teatre de Barcelona, ha treballat com a productora i gestora de diverses companyies i empreses al llarg dels darrers 10 anys, amb gires nacionals i internacionals, per a les quals s'ha encarregat del disseny de produccions, de la confecció i control de pressupostos, la recerca de recursos públics i privats, la gestió de contractes amb coproductors i amb els equips artístic i tècnic, la sol·licitud i justificació de subvencions, etc. Ha estat coordinadora de projectes a MOVEO – centre de mim corporal i teatre físic de Barcelona durant els últims 7 anys, on també ha impartit classes sobre formació i orientació laboral. S'especialitza en la gestió laboral i fiscal per a companyies, amb diverses personalitats jurídiques, i assessora projectes escènics des de l'àmbit de la producció. Actualment encamina la seva experiència en gestió cultural i financera cap al sector del llibre, concretament com a directora executiva de l'Editorial Comanegra.


Eva Sòria Puig
Licenciada en història de l'Art per la UAB, Juris Doctor per la Golden Gate University (San Francisco, California), amb especialització en propietat intel·lectual i dret internacional. Formada professionalment entre San Francisco París i Itàlia.
És professora col·laboradora a la UOC de l'assignatura "Propietat intel·lectual" del Grau de Dret visuals i imparteix workshops sobre drets d'autor i creació, i està realitzant una tesis doctoral sobre l'encaix de la creació contemporània en el sistema de drets d'autor.
Actualment treballa a l'Institut Ramon Llull com a coordinadora d'arts visuals. 


Joan Antoni Sentís Carné 
Grau en Administració i Direcció d'Empreses (ADE) a la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona (UPF). Actualment col·labora com a Auditor Júnior en projectes d'auditoria externa independent al despatx d'auditoria AUDIT CONSULTING, és Consultor Júnior a l'assessoria financera d'empreses ASFINEM i consultor extern a "SJ Consultors, SL", despatx econòmic i jurídic.


Montserrat Prat
Llicenciada en Història de l'Art per la UB, ha estat productora d'espectacles de dansa de Mal Pelo, Àngels Margarit, Marta Carrasco, Ramon Oller, entre d'altres. En teatre al Teatre Lliure, el Festival Grec, Teatre Nacional de Catalunya. Ha treballat amb directors com Mario Gas, Xicu Masó, Pep Tosar, Lluís Homar, Xavier Albertí, Joan Ollé, Calixto Bieito, Ariel García Valdés o John Strasberg, Nuria Legarda, Ernesto Collado. Té una llarga experiència com a docent de producció i gestió cultural, iniciada a l'IT de Terrassa, Barcelona, on també es va encarregar de la gestió acadèmica. Posteriorment ha impartit docència, sempre en producció i gestió, a diferents associacions professionals de l'Estat: AADPC, ApdC, APGC, SGAE València, SGAE Galicia. Professora de producció a ESART Escola Superior Universitària en Arts Escèniques. Directora de l'empresa de producció ETERI (2008 - 2012). Especialitzada en assessoraments de projectes culturals i artístics.


Consulteu en el document adjunt els currículums del professorat


3. Programa: 


Passar de concebre una idea a generar i realitzar un projecte requereix un procés metòdic amb anàlisi inicial, avaluació, organització i desenvolupament concret, determinat sempre, segons la naturalesa i objectius del projecte.


Aquestes reflexions prèvies permeten  conèixer el nostre projecte en tota la  seva globalitat i complexitat. Situar-lo de manera adequada i estratègica per poder desenvolupar-lo correctament. Evitar perdre oportunitats, desviar-nos del camí, equivocar-nos en els plantejaments, i gestionar-lo i dirigir-lo inadequadament. 


El treball sobre la visió, anàlisi i tractament dels projectes ens han d‘ajudar a fer-los més atractius, amb propostes múltiples i variades per tal d’oferir experiències i activitats annexes i complementàries que permetin ampliar i obrir el ventall d’ofertes, consolidar públic i ampliar el nombre i naturalesa dels consumidors culturals.


En resum, dirigir, en el sentit més ampli, el nostre projecte professional.


Continguts • El projecte.

 • Proposta artística i disseny de producció.

 • Equip.

 • Calendari.

 • Pressupost.

 • Drets d’autor.

 • Creació d’empresa.

 • Relacions laborals.

 • Contractes i convenis. Relacions de col·laboració i coproducció professional.

 • Estratègies i eines de Comunicació.

 • Creació de públic. Estratègies de captació, fidelització, participació.

 • Sistemes de presentació, venda i distribució d’un projecte.

 • Habilitats directives i Organització interna: Dirigir, planificar, organitzar.


Estructura • Mòdul1: Disseny i realització del projecte. Producció i gestió. Docent: Montse Prat.

 • Mòdul2: Organització interna, direcció d’equips i direcció per objectius. Docent: Eduard Abelló.

 • Mòdul3: Comunicació i màrqueting. Com crear una marca cultural. Docent: Marc Gall.

 • Mòdul4: Aspectes laborals en les arts escèniques. Docent: Alba Cayón.

 • Mòdul5: Drets d’autor en les arts escèniques. Creació d’empreses en arts escèniques. Docent: Eva Sòria i Joan antoni Sentís Carné.

 • Mòdul6: Presentació i visibilitat del projecte. Venda i distribució. Docent: Iva Horvat.


Tipus de curs: d’especialització


Dates: Del 9 de gener al 20 de març del 2017.


Total hores: 124


Modalitat: presencial


Preu: 705€. (Pendent d'aprovació per l'Òrgan competent de la Diputació de Barcelona). 


Descomptes: 20% de descompte per a graduats de l’Institut del teatre


Terminis d’inscripció: Del 2 al 30 de novembre 2016. Descarregueu-vos el formulari d'inscripció 


Els documents es poden presentar a la Secretaria Acadèmica General presencialment o per mail:


Secretaria Acadèmica General
Horari de 10.30 a 14.30h i de 15.30 a 17h. Divendres tarda, tancat
Plaça Margarida Xirgu, s/n. 08004 Barcelona
Tel. 93 227 39 55
sec_acad.it@institutdelteatre.cat 


Matrícula: Del 12 al 16 de desembre de 2016


Places: 20


Procés de selecció: Per ordre d’inscripció


Contacte i consultes específiques: formaciocontinuada@institutdelteatre.cat


Consultes generals Escola de Postgrau Institut del Teatre: formaciocontinuada@institutdelteatre.cat

Organitza:

Institut del Teatre

Horari: 31 dies - dilluns, dimarts i dimecres de 16h a 20h

Lloc: 9. Lloc d?impartició: Institut del Teatre

Més informació »

0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Per poder introduir comentaris has d'identificar-te com a soci de l'APGCC.

Cercador d'actes

Maig 2018

Lun Mar Mie Jue Vie Sab Dom
 

Per paraula

Per data

Per tipus d'acte