Agenda

Calendari d'activitats formatives dirigides als gestors culturals i de tots els esdeveniments d'interès per a la professió: debats, jornades, conferències...

« tornar a l'agenda

NOV

04

I Jornada Internacional. Models de gestió del Patrimoni Cultural

JORNADA 04 Novembre 2016

Es vol compartir, reflexionar i debatre amb els responsables d?altres països europeus els models de gestió en aquesta matèria que s?han anat implementant des de les respectives accions de Govern.

Amb motiu dels 25 anys de participació de Catalunya a les Jornades Europees de Patrimoni, l’Agència Catalana del Patrimoni Cultural organitza la I Jornada Internacional de Patrimoni, amb l’objectiu de compartir, reflexionar i debatre amb els responsables d’altres països europeus els models de gestió en aquesta matèria que s’han anat implementant des de les respectives accions de Govern.

Amb l’organització d’aquesta Jornada es vol oferir als professionals del Patrimoni Cultural de Catalunya i als estudiants del sector, la possibilitat de conèixer de primera mà com s’ha organitzat en altres països la gestió del patrimoni cultural i contrastar-ho amb la pròpia realitat, a més de tenir l’oportunitat de contactar amb els experts i discutir sobre els punts forts i els punts febles de cada model.

En aquesta ocasió, han convidat a responsables de la Gestió del Patrimoni d’Escòcia i Dinamarca, dos territoris d’una extensió semblant a Catalunya, i d’Itàlia, un territori que segueix un model administratiu més clàssic.

Així mateix, proposaren fer una mirada conjunta sobre els reptes de futur en quant a l’ús social i la implicació de la societat civil en la creació de projectes culturals a l’entorn del patrimoni, segons les conclusions de la Convenció sobre el valor del Patrimoni Cultural per a la Societat (Faro, 2005), a càrrec d’un representant del Consell d’Europa.

Tancaran les jornades amb la presentació d’alguns projectes representatius de diferents tipus de comunitats patrimonials a Catalunya.


Consulta el programaInscriu-te.

Organitza:

Agència Catalana del Patrimoni Cultural

Horari: De 19.30h a 17h

Lloc: Auditori del Museu d'Història de Catalunya

Més informació »

0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Per poder introduir comentaris has d'identificar-te com a soci de l'APGCC.

Cercador d'actes

Juny 2018

Lun Mar Mie Jue Vie Sab Dom
 
 
 
 

Per paraula

Per data

Per tipus d'acte