Agenda

Calendari d'activitats formatives dirigides als gestors culturals i de tots els esdeveniments d'interès per a la professió: debats, jornades, conferències...

« tornar a l'agenda

NOV

02

Jornada: Repensar la cultura. Com afavorir la participació cultural de les persones joves

JORNADA 02 Novembre 2016

Quines formes d'expressió juvenil formen part de la cultura? Quines cal potenciar, i com fer-ho de manera inclusiva?

El concepte de cultura sempre ha estat objecte de discussió, tant pel que fa al seu abast com pel que fa a l’orientació de les polítiques culturals: cal prioritzar la democratització de l’accés a la cultura legítima o han de centrar-se a estimular la producció cultural a petita escala i en qualsevol format? Si al concepte de cultura hi afegim el de joventut, la polèmica està servida: quines formes d’expressió juvenil formen part de la cultura? Quines cal potenciar, i com fer-ho de manera inclusiva? 

El Consell Nacional de la Cultura i de les Arts i la Direcció General de Joventut han iniciat una col·laboració per conèixer la participació cultural de les persones joves i per estimular la creació de noves perspectives i eines per afavorir-ne l’augment. Antonio Ariño i Ramon Llopis, sociòlegs especialitzats en temes culturals, han realitzat un estudi en profunditat de l’evolució de la participació cultural de les persones joves a Catalunya des de l’any 2001 fins al 2015, un període en què la irrupció combinada de les TIC i de la crisi econòmica ha capgirat la manera com els joves s’apropen a la cultura. L’anàlisi s’ha fet a partir de les dades de les diverses enquestes de participació cultural elaborades pel Departament de Cultura i ha permès identificar els diferents perfils de participació cultural entre la joventut, els principals obstacles perquè sigui més generalitzada i alguns instruments per aconseguir-ho. 

La jornada “Repensar la cultura. Com afavorir la participació cultural de les persones joves” aborda aquestes qüestions i pretén contribuir al debat sobre les polítiques culturals adreçades a joves.

Organitza:

Direcció General de Joventut del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies i Consell Nacional de la Cultura i de les Arts

Horari: De 9 a 14 h

Lloc: Aula 1 del Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB)
Carrer de Montalegre, 5. Barcelona

Més informació »

0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Per poder introduir comentaris has d'identificar-te com a soci de l'APGCC.

Cercador d'actes

Juny 2018

Lun Mar Mie Jue Vie Sab Dom
 
 
 
 

Per paraula

Per data

Per tipus d'acte