Agenda

Calendari d'activitats formatives dirigides als gestors culturals i de tots els esdeveniments d'interès per a la professió: debats, jornades, conferències...

« tornar a l'agenda

OCT

18

Jornades «Museus i perspectiva de gènere»

JORNADES 18 Octubre 2016 al 20 Octubre 2016

Amb l'interès de conèixer la presència i representació de les dones en els museus catalans, el Museu d'Història de Catalunya i el Museu Comarcal de Cervera convoquen les jornades «Museus i perspectiva de gènere», que tindran lloc els dies 18 i 20 d'octubre.

L’any 1989, les Guerrilla Girls, un grup d’artistes feministes nascut a Nova York, van irrompre en el panorama internacional revelant que menys del 5% dels artistes representats a les seccions d’art modern del Metropolitan Museum of Art eren dones, però que el 85% eren nus de dones. Amb aquesta acció, volien denunciar un desequilibri de gènere en els artistes representats a les galeries i els museus.


Les jornades es plantegen com una reflexió general sobre els discursos i les propostes narratives que es fan des dels museus, alhora que proposen revisitar, rellegir el passat, a partir de les noves perspectives científiques, els nous paradigmes que la teoria feminista ha anat elaborat en els darrers segles. A tot això, cal afegir-hi, també, el debat al voltant de la utilització de la creació artística com a eina reivindicativa i educativa, des d’un punt de vista alliberador.


Es presentaran experiències diverses en l’àmbit nacional i internacional, amb la voluntat d’enriquir un debat que contribueixi a fer uns museus menys sexistes.


Més informació i programa de les jornades aquí.


Inscripcions: Per assistir a les jornades (ja sigui a una sessió o a les dues) cal omplir el següent formulari: FORMULARI D'INSCRIPCIÓ A LES JORNADES 


Preu: 10€. Pagament per transferència bancària al número de compte ES13 2100 5000 5502 0008 8732. Cal indicar 'JORNADA MUSEUS I GÈNERE - Nom de la persona inscrita’ al camp concepte/assumpte. Un cop rebut el pagament, es confirmarà la inscripció mitjançant correu electrònic a l’adreça facilitada.


Servei de traducció simultània


Més informació i contacte: Podeu adreçar les vostres consultes per correu electrònic a activitatsculturals.mhc@gencat.cat o bé trucant al telèfon 93 225 47 00. Si voleu posar-vos en contacte amb el Museu Comarcal de Cervera podeu fer-ho al telèfon 973 533 917 o bé per correu electrònic a museu@museudecervera.cat.
 

Lloc: Dies i lloc: 18 d'octubre: Museu d'Història de Catalunya

20 d'octubre: Museu Comarcal de Cervera

Més informació »

0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Per poder introduir comentaris has d'identificar-te com a soci de l'APGCC.

Cercador d'actes

Maig 2018

Lun Mar Mie Jue Vie Sab Dom
 

Per paraula

Per data

Per tipus d'acte