Agenda

Calendari d'activitats formatives dirigides als gestors culturals i de tots els esdeveniments d'interès per a la professió: debats, jornades, conferències...

« tornar a l'agenda

OCT

06

19a edició de la Fira Mediterrània de Manresa, del 6 al 9 d'octubre - Descomptes per als socis de l'APGCC en les acreditacions professsionals

FIRA 06 Octubre 2016 al 09 Octubre 2016

La present edició de la Fira Mediterrània de Manresa tindrà com a tema central la creació col·lectiva.

La creació col·lectiva serà el leitmotiv de la 19a edició de la Fira Mediterrània de Manresa, el mercat d'espectacles arrelats a la tradició mediterrània, en què comunitats, públic, entitats, artistes i professionals formaran part de processos creatius basats en metodologies col·laboratives i promogudes pel propi mercat. 


Cadàver Exquisit serà un dels espectacles inaugurals. David Carabén ha escrit un poema inspirat en imatges relacionades amb el concepte de festa popular. Mercè Sampietro l’ha recitat i Cabo San Roque ha compost una peça musical a la qual ha sumat l’enregistrament de la veu. Amb aquest material, Toni Mira està creant un espectacle audiovisual i coreogràfic, amb un important treball comunitari amb els Geganters de Manresa i un grup de persones grans. Els artistes han fet el seu treball de creació a partir de la peça que els ha arribat a les mans, sense tenir coneixement, fins el dia d’avui, ni de la identitat de qui ha intervingut ni de la seva motivació emocional i creativa. El resultat serà un espectacle que es veurà a la Plaça Major, tres vegades durant la Fira (els dies 6, 7 i 8 d’octubre).


Per donar el tret de sortida als quatre dies de programació, la Fira ha ideat un programa inaugural triple, amb tres espectacles que subratllen les seves facetes essencials: tradició, innovació i participació. 


Una aposta per la dansa i pels nous formats escènics


Enguany la Fira Mediterrània aposta fort per la dansa, mostrant la capacitat del moviment per connectar la creació contemporània amb la tradició. És el cas de Leahkit, una altra creació de FRIKAR Dance Company, ovacionada internacionalment per la crítica; Tata Mala, una peça de teatre musical coproduïda per la Fira i el Festival Grec, d’Enric Montefusco amb Sonia Gómez y Los Corderos, i Esvorell, el laboratori de creació de la Fira Mediterrània 2015 que torna convertit en espectacle després del treball d’un any i amb la mirada externa de Sònia Gómez (coreografia) i Roberto Oliván (moviment). 


La cultura popular és també una cultura a l’abast de tothom, i per aquest motiu la Fira ha programat propostes que trenquen amb el format convencional i arriben a la gent de forma innovadora.Com Pluja, amb l’actor Guillem Albà i la pianista i compositora Clara Peya, dos joves i admirats artistes que s’han unit per presentar un espectacle íntim i honest que tindrà lloc a L’Anònima, una antiga central elèctrica. L’actuació a Manresa serà una de les primeres oportunitats de gaudir en públic d’aquesta prometedora proposta. 


La Mediterrània, igualment, mostrarà el bon moment de l’escena musical catalana estrenant propostes de Mayte Martín, Sanjosex & Carles Belda, Chicuelo & Mezquida, ASPENCAT i Coetus amb Carles Dénia.


Acreditacions professionals


La Fira Mediterrània de Manresa és un mercat d'espectacles interdisciplinari dedicat a la cultura popular i les músiques del món que aglutina arts visuals, circ, dansa, exposicions, música, narració oral i teatre. Al llarg de les seves 18 edicions, ha esdevingut punt de trobada imprescindible per als professionals del sector que volen vendre i/o comprar espectacles.


Els professionals que s'adreditin tenen accés a la Llotja professional i a la recepció inaugural, accés gratuït als espectacles de pagament segons reserva prèvia o disponibilitat, a la guia professional de la Fira i a la intranet amb accés al llistat de contactes professionals acreditats i, també, accés a les activitats professionals tinguin lloc durant els dies de la fira o fora de la fira (jornades professionals, presentacions de projectes, reunions ràpides, showcases i trobades professionals).


Podeu consultar tota la programació, aquí.


Els socis de l'APGCC compten amb un 50% de descompte en l'acreditació per a professionals de la Fira. Podeu formalitzar la inscripció com a socis de l'APGCC a través del formulari d'acreditacions professionals. Per a qualsevol dubte o més informació contacteu amb la secretaria tècnica de l'APGCC; apgcc@gestorcultural.org / 93 402 28 27.

Organitza:

Fundació Fira Mediterrània

Lloc: Manresa.

Més informació »

0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Per poder introduir comentaris has d'identificar-te com a soci de l'APGCC.

Cercador d'actes

Maig 2018

Lun Mar Mie Jue Vie Sab Dom
 

Per paraula

Per data

Per tipus d'acte