Agenda

Calendari d'activitats formatives dirigides als gestors culturals i de tots els esdeveniments d'interès per a la professió: debats, jornades, conferències...

« tornar a l'agenda

JUN

03

4 de juny: Dia de l'Associacionisme Cultural #DASC2016

JORNADES 03 Juny 2016 al 05 Juny 2016

El 27 de maig de 2014 el Govern va declarar el 4 de juny Dia de l'Associacionisme Cultural.

El dia 4 de juny se celebra el Dia de l'Associacionisme Cultural (DASC) amb la programació de diferents activitats.


La data rememora el 4 de juny de 1864 quan va començar el quart Festival Euterpe, organitzat en format concurs per la Societat Coral Euterpe, sota la direcció general de Josep Anselm Clavé. La declaració s'emmarca en l'acompliment del Pla de l'Associacionisme Cultural que impulsa el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i que vetlla per posar en valor el pes de l'associacionisme cultural català.


La celebració començarà la vigília del DASC (el dia 3 de juny), amb una conferència de Jordi Baltà dedicada a la cultura associativa com a eina de canvi cap a una societat més participativa.


Acte inaugural del Dia de l'Associacionsime Cultural: 3 de juny, 19h


Els Lluïsos de Gràcia acolliran les activitats de l'acte inaugural del Dia de l'Associacionisme Cultural. L’acte inclourà una conferència sobre la cultura associativa com a eina de canvi cap a una societat més democràtica i participativa, a càrrec de Jordi Baltà. Es farà acte d'entrega dels diplomes a les entitats culturals que celebren aniversaris destacats durant l’any 2016, com ara: l'Associació Cultural Corpus La Garriga (200è aniversari); Lluïsos d’Horta (150è aniversari);  Centre Cultural Els Catalanistes (150è aniversari); Associació Orfeó Català (125è aniversari); Societat Cultural La Concòrdia (125è aniversari);  Associació Cor Claverià L’Aliança (centenari de la seva creació); Elenc Artístic Arbocenc (centenari de la seva creació); Les Caramelles de Sant Martí de Tous (centenari de la seva celebració); Fundació Folch i Torres (centenari de l’obra de Josep M. Folch i Torres “Els Pastorets o l’Adveniment de l’Infant Jesús”); Coordinadora de Pastorets de Catalunya (centenari de l’obra de Josep M. Folch i Torres “ Els Pastorets o l’Adveniment de l’Infant Jesús”);  Societat Musical La Lira Ampostina (centenari de la seva creació); Sala Cabanyes, Secció Teatral del Centre Catòlic de Mataró (centenari de la seva creació); Societat de Carreters de Sant Antoni Abat de Santa Perpètua de Mogoda (centenari de la celebració dels Tres Tombs);  Foment de Sitges (centenari de la seva creació); Centre Obrer de La Sénia (centenari de la seva creació); Agrupació de Pessebristes de Sabadell (75è aniversari de l’entitat); Grup de Dansa de Vilanova i la Geltrú (75è aniversari de l’entitat); Associació de Veïns i Amics de Calella de Palafrugell (50 anys de la Cantada d’Havaneres de Calella de Palafrugell).


Jornada de portes obertes als equipaments culturals associatius: del 3 al 5 de juny


Del 3 al 5 de juny tindrà lloc una jornada de portes obertes en tots els equipaments culturals que integren la xarxa d'Associacions Culturals. Aquí podeu consultar les 152 activitats programades arreu del territori de les 121 entitats que en formen part: exposicions, concerts, projeccions audiovisuals, assajos oberts, conferències i visites guiades, entre d'altres.

Organitza:

Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

Horari: Diversos: consulteu enllaç amb l'agenda completa.

Lloc: Arreu del territori català.

Més informació »

0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Per poder introduir comentaris has d'identificar-te com a soci de l'APGCC.

Cercador d'actes

Maig 2018

Lun Mar Mie Jue Vie Sab Dom
 

Per paraula

Per data

Per tipus d'acte