Agenda

Calendari d'activitats formatives dirigides als gestors culturals i de tots els esdeveniments d'interès per a la professió: debats, jornades, conferències...

« tornar a l'agenda

MAIG

02

L'assignatura pendent. Converses sobre educació, política i cultura

TAULA RODONA     [APGCC] 02 Maig 2016

L'APGCC col·labora en l'organització de la presentació del llibre de Gemma Carbó 'L'assignatura pendent. Converses sobre educació, política i cultura', amb una posterior taula rodona amb l'autora del llibre i tres de les persones entrevistades en la publicació: Jordi Pardo, Eulàlia Bosch i Pruden Panadès. Tindrà lloc al CERC, el dia 2 de maig amb accés gratuït.

L'APGCC organitza, juntament amb el Màster de Gestió Cultural de la UOC-UdG i Edicions Papers amb Accent, la presentació del llibre de Gemma Carbó 'L'assignatura pendent. Converses sobre educació, política i cultura' amb una tertúlia posterior amb l'autora del llibre, al costat de Jordi Pardo, Eulàlia Bosch i Pruden Panadès, tres de les persones entrevistades en el llibre presentat. A l'acte s'hi podrà accedir gratuïtament i sense inscripció.


El diàleg per part del sector de la Cultura a Catalunya amb el món educatiu està prenent rellevància cada cop amb més força aquests darrers temps, accentuant la importància d'establir accions i patrons conjunts, tal com queda reflectit en l'informe anual del CONCA 2015 o s'exemplifica dins el programa de cultura de l’Ajuntament de Barcelona. I, per la seva banda, des del món de l'educació es reivindica el reconeixement de les competències artístiques i culturals com a eixos transversals de la formació al llarg de la vida.


Quins són els vincles entre educació, política i cultura? Sense educació, hi pot haver cultura? Per què les Humanitats han perdut tant de pes en els darrers temps dins del sistema educatiu? Com haurien de canviar les polítiques culturals per aconseguir fer i projectar una cultura més inclusiva?


El llibre de Gemma Carbó L'assignatura pendent. Converses sobre educació, política i cultura (Edicions A Petició, 2015) mira de trobar resposta a algunes d'aquestes preguntes, entrevistant a 17 experts i expertes, professionals de l'educació i la cultura o responsables polítics entre els anys 1980 i 2010 d'aquests àmbits a Catalunya. S'inclouen també les perspectives interessants i compromeses de Brasil, Mèxic i Colòmbia sobre aquests dos eixos fonamentals de les polítiques públiques. 

Organitza:

Màster de Gestió Cultural UOC-UdG, Edicions Papers amb Accent i Associació de Professionals de la Gestió Cultural de Catalunya (APGCC).

Horari: A les 19h.

Lloc: Auditori del CERC, Centre d'Estudis i Recursos Culturals (carrer Montalegre 7, 08001, Barcelona).

Més informació »

0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Per poder introduir comentaris has d'identificar-te com a soci de l'APGCC.

Cercador d'actes

Maig 2018

Lun Mar Mie Jue Vie Sab Dom
 

Per paraula

Per data

Per tipus d'acte