Agenda

Calendari d'activitats formatives dirigides als gestors culturals i de tots els esdeveniments d'interès per a la professió: debats, jornades, conferències...

« tornar a l'agenda

JUL

11

Jornades de debat de la Plataforma d'Arts Visuals

JORNADES 11 Juliol 2015

Què caldria fer perquè el sector de les Arts Visuals recuperi la vitalitat i la implantació social? La Plataforma d'Arts Visuals, de la qual l'APGCC en forma part, organitza unes jornades per debatre la situació del sector, els dies 20 de juny i 11 de juliol.

Quina relació s'estableix entre art i societat? Quin és el futur de l'art a Catalunya? Com fer front a les retallades en el món de la cultura, al tancament de centres d’art, a les polítiques erràtiques en els petits i els grans equipaments, a les dificultats per a la mediació? Aquests seran alguns dels punt abordats dins les Jornades de debat que la Plataforma d'Arts Visuals organitza. 


La primera jornada de debat tindrà lloc el dia 20 de juny a l'Auditori Meier del MACBA i se centrarà en les mancances i solucions que ofereix el marc jurídic de les arts visuals per resoldre les problemàtiques del sector. A quines mancances normatives en relació a la fiscalitat, als drets d'autor, al patrimoni històric, a la contractació i a l'àmbit laboral cal fer front? S'aportaran solucions, respostes i propostes de millora legislativa. Participaran al debat Beatriz Niño, advocada i co-directora de NIAL Art Law despatx d’advocats especialitzat en el mercat de l’art; Eva Sòria, coordinadora de les Arts Visuals a l’Institut Ramon LLull i especialista en Propietat Intel·lectual (Drets d’Autor); Guillermo Vidal, advocat especialista en fiscalitat. I també hi participarà l'advocada Pilar Rocha, especialista en dret laboral. Moderarà la sessió M. Isabel Niño, advocada i codirectora de NIAL Art Law.


Pel que fa a la segona taula de debat, tindrà lloc el mateix dia 20 a partir de les quatre de la tarda. Els temes que es tractaran aniran a l'entorn de la Patrimonialització de l'Art Contemporani, el col·leccionisme privat i la patrimonialització pública. Hi participaran Vicky Cortina, Vicepresidenta del Gremi de Galeries d’Art de Catalunya, que abordarà el context del col·leccionisme a Catalunya i a Espanya durant l'any anterior. Per parlar de la llei de mecenatge es convidarà l'advocada M. Isabel Niño i el galerista Ramon Sicart. També hi participarà l'advocada Eva Lasunción i el President d'Art Barcelona Joan A. Maragall, de la Galeria Trama. Lasunción i Maragall han estat convidats per parlar de la creació del Fons d'Art Contemporani de Catalunya. D'altra banda, Ramon Sicart posarà sobre la taula aspectes de la patrimonialització pública i les adquisicions fetes a Catalunya. I, fianlment, per discutir i debatr sobre el marc administratiu i les polítiques d'adquisició públiques a Catalunya es convidarà els artistes visuals Rosa Brugat, Javier Peñafiel, membre de AAVC, i Pilar Parcerisas, crítica d’art, curadora d’exposicions i membre del plenari del Consell Nacional de la Cultura i de les Arts,CoNCA. Moderarà aquesta segona taula de debat Joan A. Maragall, president d'Art Barcelona, l'Associació de Galeries. Finalment, després de les dues taules tindrà lloc un debat.


La segona sessió de les jornades tindrà lloc el dissabte 11 de juliol a l'Auditori Meier del MACBA, on tindran lloc les tres taules de debat restants: la primera d'elles abordarà el tema de la creació, al producció, la difusió i l'exhibició. La segona se centrarà en l'art i l'educació, i la darrera posarà el focus en l'art i els mitjans de comunicació. 


Podeu consultar el programa complet del dia 11, aquí.


La Plataforma d'Arts Visuals està integrada per l'Associació Catalana de Crítics d'Art; ART Barcelona: l'Associacació de galeries; l'Associació d'Artistes Visuals de Catalunya; l'Associació Professional de la Gestió Cultural de Catalunya; el Gremi de Galeries d'Art de Catalunya; el Instituto de Arte Contemporáneo. Grup Catalunya, i per Xarxaprod, la Xarxa d'Espais de Creació i Producció de Catalunya.


Els socis i sòcies interessats en participar a les jornades han d’enviar un correu confirmant la seva assistència a: apgcc@gestorcultural.org o trucar al telèfon: 93 402 28 27.


Organitza:

Plataforma d'Arts Visuals

Horari: De 9h a 18h.

Lloc: Auditori Meier, MACBA (Plaça dels Àngels, 1
08001 Barcelona).

Més informació »

0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Per poder introduir comentaris has d'identificar-te com a soci de l'APGCC.

Cercador d'actes

Setembre 2018

Lun Mar Mie Jue Vie Sab Dom
 
 
 
 
 

Per paraula

Per data

Per tipus d'acte