Agenda

Calendari d'activitats formatives dirigides als gestors culturals i de tots els esdeveniments d'interès per a la professió: debats, jornades, conferències...

« tornar a l'agenda

JUN

09

Activitats al voltant del Premi Internacional a la Innovació Cultural 2014-2015

JORNADES 09 Juny 2015 al 10 Juny 2015

Els dies 9 i 10 de juny se celebren unes jornades al voltant del Premi Internacional a la Innovació Cultural 2014-2015 que es lliurarà el dia 10 de juny a les 19,30h al CCCB.

Les jornades inclouen dues activitats, d'una banda el taller "Públics en acció", conduït per Irene Lapuente (La Mandarina de Newton), i també les sessions "Diàlegs amb el jurat", on els assistents tenen l'oportunitat de conversar i debatre amb els membres del jurat del Premi de la present edició i amb altres experts sobre aspectes relacionats amb l'educació i activació dels públics culturals.


El taller "Públics en acció" posarà en pràctica mètodes de co-creació partint de la diversitat de possibilitats de la participació i intentarà donar resposta a alguns dels conflictes que plantegi la seva posada en escena. Es faran diferents equips i cada grup desenvoluparà un esquema de projecte cultural mitjançant tècniques del disseny basat en l'usuari. Tindrà lloc una dinàmica de generació d'idees i presa de decisions en grup, que culminarà amb una presentació pública de cada projecte.


L'activitat està plantejada tenint en compte tres eixos que han sobresortit en els projectes rebuts al Premi Internacional a la Innovació Cultural. Es tracta dels següents punts: la dinamització de processos interns a les institucions, la co-creació i els nous llenguatges de presentació de continguts


Els diferents equips partiran d'un tema comú per poder desenvolupar els seus projectes: el poder de les pantalles a la societat actual. Aquesta qüestió va ser tractada a «Pantalla Global», un projecte expositiu del CCCB (2012) basat en el llibre homònim de Gilles Lipovetsky i Jean Serroy.


Una altra de les activitats que proposa el CCCB són els "Diàlegs amb el jurat". Tindran lloc tres sessions: la primera de les quals se celebrarà el 10 de juny a les 11h, amb  el títol de "El museu participatiu" i anirà a càrrec de Nina Simon (directora de Santa Cruz Museum of Art & History (MAH), a Califòrnia, i Conxa Rodà (cap d'Estratègia i Comunicació al Museu Nacional d'Art de Catalunya (MNAC), a Barcelona). Simon i Rodà analitzaran els obstacles, dilemes i reptes de la co-creació i participació amb les comunitats visitants de museus.


 La segona sessió abordarà el següent tema: "La institució per a tots els públics" i anirà a càrrec de Mark Miller (coordinador dels programes per a públic juvenil de la Tate a Londres i director al Regne Unit del seu programa Circuit) i Fito Conesa (responsable de l'Habitació 1418, l'espai de programació per a joves del MACBA i el CCCB), el dia 10 de juny a les 13h. Els especialistes debatran sobre els reptes que implica l'activació del públic juvenil.


El darrer diàleg anirà a càrrec de Marcos García (responsable del Medialab-Prado de Madrid) que s'ocuparà de la sessió "Innovació ciutadana i mediació cultural", dimecres 10 de juny a les 17h. Els mecanismes i persones que fan de pont entre les institucions públiques i les comunitats de creativitat ciutadanes seran l'eix principal de l'activitat. Les maneres de gestionar la col·laboració amb comunitats d'usuaris, l'activació d'espais de creació, el rol de facilitador d'eines per a col·lectius artístics -entre molts d'altres temes- seran analitzats per García.


Finalment, el lliurament del Premi Internacional a la Innovació Cultural 2014-2015 tindrà lloc el dia 10 de juny a les 19,30h.


 


 


 


 

Organitza:

CCCB

Arxiu adjunt:

Horari: De 10h a 19h.

Lloc: Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB): carrer Montalegre, 5 de Barcelona.

Més informació »

0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Per poder introduir comentaris has d'identificar-te com a soci de l'APGCC.

Cercador d'actes

Setembre 2018

Lun Mar Mie Jue Vie Sab Dom
 
 
 
 
 

Per paraula

Per data

Per tipus d'acte