Agenda

Calendari d'activitats formatives dirigides als gestors culturals i de tots els esdeveniments d'interès per a la professió: debats, jornades, conferències...

« tornar a l'agenda

MAIG

28

LOOP Barcelona 2015, el festival del videoart i la imatge- descomptes del 50% per als socis de l'APGCC

FESTIVAL 28 Maig 2015 al 06 Juny 2015

Del 28 de maig al 6 de juny se celebra la 13ena edició del Festival LOOP Barcelona 2015. Enguany es presenta la primera edició del premi Discovery, que donarà a conèixer un videoartista internacional destacat el proper 5 de juny en un esdeveniment a l'Antiga Fàbrica Estrella Damm.

El festival de videoart i imatge LOOP Barcelona retorna a la capital comtal amb una selecció de pel·lícules, intervencions en l'espai públic, un programa d'exposicions sobre imatge i videoart, i -també- una sèrie de trobades professionals i col·loquis sobre el setè art i la imatge. 


Espais com l’Antic Hospital de la Santa Creu, la Biblioteca Nacional de Catalunya, el recent inaugurat Museu de Cultures del Món, la Filmoteca de Catalunya, el cinema Zumzeig, el Mercat de la Boqueria, la Virreina-Centre de la Imatge, el Museu Picasso o l’Ateneu Barcelonès, entre molts d’altres, acolliran del 28 de maig al 6 de juny les exhibicions de vídeo programades en el marc del LOOP Festival. Cal destacar que l’Arts Santa Mònica presentarà una nova obra de l’artista Jodi Colomer, guanyador de la primera edició del premi per a la vídeo creació llançat recentment per la Xarxa de Centres i Espais d’Arts visuals de Catalunya, Arts Santa Mònica, LOOP Barcelona i que compta amb el suport de la Fondazione Sandretto Re Rebaudengo.


Del 3 al 6 de juny tindran lloc les trobades i col·loquis entre professionals del videoart, durant el Loop Panel. Es reflexionarà sobre el vincle entre la imatge i l’art dins del debat “Beyond Objects? A Debate on Engaged Attitudes toward Collecting”. El dia 3 de juny el debat tindrà lloc al Cercle del Liceu (Rambles, 65, de Barcelona) de les 18,30h a les 20h i del 4 al 6 de juny la trobada es farà al carrer Pelai 28 de Barcelona, de les 10h a les 19,30h.


Paral·lament, entre el 4 i el 6 de juny, l'Hotel Catalonia exhibirà dins les seves habitacions videocreacions -moltes d'elles premières a nivell mundial- presentades per 45 galeries d'art i signades per artistes contemporanis, en el marc del Loop Fair.


Una de les novetats d'enguany que el Festival Loop Barcelona presenta és la primera edició del Premi Discovery -que té el suport d'Estrella Damm-. Aquest premi aposta per la producció de vídeos i pel·lícules d'artistes internacionals a partir d'una convocatòria oberta a la comunitat de videoartistes. El premi té una dotació econòmica de 5.000 euros i reconeixerà l'obra i trajectòria d'un vídeoartista el proper 5 de juny. El nom del guanyador es donarà a conèixer en una festa a l'Antiga Fàbrica Estrella Damm, queacollirà també una exposició amb les 10 obres finalistes de l’edició del premi d’enguany. 


Podeu consultar la programació completa, aquí.


Els socis de l'APGCC podran accedir gratuïtament a LOOP Fair els dies 4, 5 i 6 de juny i tindran un  50% de descompte en la inscripció a LOOP Panel (seminari I conferències professionals durant la fira) omplint aquest formulari, fent-hi constar el codi de l'APGCC. Per aconseguir l'esmentat codi, cal que escriviu un correu a: apgcc@gestorcultural.org 


Per a qualsevol dubte o més informació contacteu amb la secretaria tècnica de l'APGCC: apgcc@gestorcultural.org o telf. 93 402 28 27


 


 


 


 


 

Organitza:

LOOP Festival

Horari: De 10h a 19,30h

Lloc: Diversos espais a Barcelona.

Més informació »

0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Per poder introduir comentaris has d'identificar-te com a soci de l'APGCC.

Cercador d'actes

Setembre 2018

Lun Mar Mie Jue Vie Sab Dom
 
 
 
 
 

Per paraula

Per data

Per tipus d'acte