Agenda

Calendari d'activitats formatives dirigides als gestors culturals i de tots els esdeveniments d'interès per a la professió: debats, jornades, conferències...

« tornar a l'agenda

JUL

15

Accessibilitat i nous públics dins dels museus: Patrimoni i territori

FORMACIÓ 15 Juliol 2015 al 17 Juliol 2015

La Universitat de Lleida acollirà del 15 al 17 de juliol unes jornades dedicades als museus i el patrimoni, dirigides a gestors culturals i també a estudiants. Sota el títol "Els Museus i el Patrimoni en el territori. Accessibilitat i nous públics" s'impartiran 20 hores lectives que serviran per indagar com acostar als nous públics la riquesa patrimonial present en molts museus.

Coordinat per Immaculada Lorés Otzet, del Departament d’Història de l’Art i Història Social de la Universitat de Lleida, i Carme Alòs Trepat, de la Xarxa de Mu­seus de les terres de Lleida i Aran, aquestes jornades volen donar continuïtat a la col·laboració encetada en l’edició dels cursos de la Universitat d’Estiu 2012 amb l’objectiu de divulgar coneixement en temes de museus i centres patrimonials als professionals del sector i a les persones interessades. 


Enguany el curs se centrarà en l’accessibilitiat i captació de públics. Què poden fer els museus per ser més atractius als nous públics? Com s’han d’organitzar les activitats, de quina manera s’han d’orientar envers determinats segments d’edat, sectors socials o característiques específiques? El curs dedicarà un capítol a la importància de mantenir l’interès dels públics locals, així com de mostrar-se interessant per als visitants forans


Formen part de l'equip docent del curs Joanjo Esteban Castanera (Museu de Sant Boi de Llobregat), Magda Gassó Hoja (Generalitat de Catalunya), Daniel Guasch Murillo (Universitat Politècnica de Catalunya), Fabien Van Geert (Universitat de Barcelona), Elena Fierli (Palazzo delle Esposizioni e Scuderie del Quirinale, Roma), Dani Freixes Melero (Estudi Varis Arquitectes) Antoni Laporte Roselló (Artimetria. Estratègies per a la Cultura) i Conxa Rodà de Llanza (Museu Nacional d’Art de Catalunya). 

Organitza:

Universitat de Lleida i Xarxa de Museus de les terres de Lleida i Aran.

Arxiu adjunt:

Lloc: Espai Universitat de Lleida. Campus de Cappont.

Més informació »

0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Per poder introduir comentaris has d'identificar-te com a soci de l'APGCC.

Cercador d'actes

Agost 2018

Lun Mar Mie Jue Vie Sab Dom
 
 

Per paraula

Per data

Per tipus d'acte