Agenda

Calendari d'activitats formatives dirigides als gestors culturals i de tots els esdeveniments d'interès per a la professió: debats, jornades, conferències...

« tornar a l'agenda

ABR

09

La transparència i l'accés a la informació en el sector cultural, a debat

ACTIVITAT     [APGCC] 09 Abril 2015

L'Associació de Professionals de la Gestió Cultural de Catalunya (APGCC) organitza una taula rodona a l'entorn de la transparència i l'accés a la informació en el sector cultural. L'acte tindrà lloc el dijous 9 d'abril a les 19.30h, a la Sala Samfaina del Centre Cívic El Sortidor. Hi participaran Jaron Rowan, investigador i docent; Joan A. Llinares, administrador de l'IVAM; Joan Abellà, gerent del MACBA; i Jordi Pacheco representant del Comissionat per a la Transparència i Accés a la Informació Pública, moderats per Lucía Lijtmaer.

L’aprovació de la Llei de la transparència i l’accés a la informació genera expectatives, però també incerteses sobre el seu impacte en les administracions públiques i en el conjunt de la societat.


L’APGCC vol aprofitar la conjuntura de l’entrada en vigor de la Llei per reflexionar i debatre tant sobre els efectes que tindrà la seva aplicació en el sector cultural, com els reptes que suposa la instal•lació de la cultura de la transparència i l’accés a la informació en el conjunt de la societat. Es tracta d’un context que ofereix la possibilitat d’incorporar un debat poc present en l’àmbit cultural i que posa en qüestió la necessitat d’assumir el repte de treballar-hi activament per provocar una reflexió més àmplia que l’estricta aplicació de la Llei.


La taula rodona, que tindrà lloc el dijous 9 d’abril a les 19.30h a la sala de la Samfaina del Centre Cívic El Sortidor, és una primera acció que respon al compromís de la Junta Directiva d’incidir en la cultura de la transparència i l’accés a la informació en el sector cultural, així com d'oferir espais de debat i reflexió sobre temes d’actualitat del sector i altres que vinculin d’una manera directa la cultura i la ciutadania.


Participants a la taula: Jaron Rowan, investigador i docent; Joan A. Llinares, administrador de l’IVAM; Joan Abellà, gerent del MACBA, i un/a representant del Comissionat per a la Transparència i Accés a la Informació Pública.


Moderadora: Lucía Lijtmaer


Per motius d'organització demanem que ens confirmem, si us plau, la vostra assistència a: apgcc@gestorcultural.org o telèfon; 93 402 28 27.

Organitza:

APGCC

Arxiu adjunt:

Horari: 19.30h

Lloc: La Sala Samfaina del Centre Cívic El Sortidor (Plaça Sortidor, 12) de Barcelona. (Metro Poble Sec (Línia 3)

Més informació »

0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Per poder introduir comentaris has d'identificar-te com a soci de l'APGCC.

Cercador d'actes

Agost 2018

Lun Mar Mie Jue Vie Sab Dom
 
 

Per paraula

Per data

Per tipus d'acte