Agenda

Calendari d'activitats formatives dirigides als gestors culturals i de tots els esdeveniments d'interès per a la professió: debats, jornades, conferències...

« tornar a l'agenda

MAR

16

Formació APGCC:En Veu Alta: Comunica't! 2ona edició

TALLER     [APGCC] 16 Març 2015 al 30 Març 2015

En resposta a la bona acollida de la primera edició del curs, organitzem una segona edició del Taller de comunicació oral, a càrrec de Mireia Chalamanch. Dilluns, 16, 23 i 30 de març de les 16 a les 20h al Plató del CERC.

Avui en dia tenim a l'abast molta informació teòrica sobre com parlar millor amb públic. No obstant això, els professionals de l'àmbit coincideixen en dir que practicar, fent més conscients tots els elements que intervenen en la comunicació, és clau per millorar i fer front a les situacions comunicatives que ens són complexes.


En aquest taller pràctic es proposa desenvolupar les habilitats comunicatives posant en joc totes les eines que intervenen en l'expressió oral, com la veu, la gestualitat, el ritme, la concentració o els recursos per generar una escolta activa en els oients des de l'observació i l'exploració dels recursos comunicatius que té cadascú.


Tres sessions de quatre hores dissenyades perquè els assistents analitzin i practiquin els propis reptes comunicatius així com obtinguin un full de ruta per potenciar i transferir l'aprenentatge en el seu entorn professional.


PROGRAMA


Durant les sessions, en funció de les necessitats dels assistents, es treballaran els aspectes següents  • Expressió de la veu: posar atenció en el to, el ritme, el volum, la respiració.

  • Tècnica de la veu: articulació, vocalització i dicció per a una bona comprensió.

  • Creativitat: utilitzar la imaginació, el joc, el diàleg, la memòria, la percepció, la intuïció, les sensacions i les emocions.

  • Concentració i relaxació: generar un estat adequat per la comunicació.

  • Comunicació no verbal i afectiva-efectiva: treballar la postura corporal, la gestualitat, la intencionalitat i el temps (pausa, silenci).

  • Ser mirat i escoltat: desenvolupar estratègies per jugar amb les pròpies habilitats comunicatives; estimulant l'autoestima i l'autoreconeixement.

  • Relació emissor-recpetor: potenciar la complicitat, el respecte, l'empatia.

  • Parlar en públic: intensitat, atensió i tensió necessària per generar un escolta activa en els oients. Obtenir recursos per gestionar l'estrès.

  • Gestió del temps i de l'espai: organitzar el moviment i la durada de la pròpia intervenció.


NOTA: cada participant ha de portar preparada una presentació del projecte, activitat o altres continguts que siguin del seu interès per practicar durant les sessions. La durada de la presentació ha de ser de 5 minuts aproximadament.

Adreçat:  a professionals de la gestió cultural de qualsevol àmbit o especialitat o a altres professionals del sector cultural interessats en millorar les seves habilitats comunicatives.

Durada: 3 sessions de 4 hores (12h). Dilluns, 16, 23 i 30 de març de les 16 a les 20h.

Lloc: Plató del CERC, c/ Montalegre,7

....................................

MIREIA CHALAMANCH AMAT, és directora escènica, actriu i performer.  Llicenciada en Art Dramàtic. Ha dirigit i actuat en teatre d'autor, ha produït creacions pròpies i ha creat peces amb contingut científic i de caràcter literarir. El seu recorregut artístic es caracteritza per una recerca poètica de la paraula i el cos que s'ha anat expressant en diversos àmbits.  

Paral.lement s'ha dedicat a la docència, vinculant l'art i la pedagogia aportant i facilitant recursos per a la comunicació. La seva formació en aquest àmbit ha estat molt àmplia i diversa tant a nivell terapèutic, com des del treball corporal i contextos socials. Ha participat en una formació interna a EADA on col.laboren professors i coachs per investigar i estudiar com incorporar les estudis recents de la neurociència en el lideratge de les persones. Actualment desenvolupa tallers de comunicació oral en diversos col.lectius.

Organitza:

APGCC

Horari: 16 a 20h

Lloc: Plató, del Centre d'Estudis i Recursos Culturals (CERC), c/Montalegre,7

Preu socis: 35 €

Preu socis: 20 € (socis que es troben en situació d'atur. Per obtenir el descompte cal acreditar-ho.)

Preu no socis: 70 €

Descomptes: estudiants de gestió cultural. Membres d'organitzacions, institucions o empreses del sector cultural; per accedir al descompte és necessari que un mínim de dues persones de la mateixa empresa s'inscriguin al curs. 55 €

Descomptes: Persones que no siguin membres de l'APGCC i que es trobin en situació d'atur. Per obtenir el descompte cal acreditar-ho. 50 €

0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Per poder introduir comentaris has d'identificar-te com a soci de l'APGCC.

Cercador d'actes

Agost 2018

Lun Mar Mie Jue Vie Sab Dom
 
 

Per paraula

Per data

Per tipus d'acte