Agenda

Calendari d'activitats formatives dirigides als gestors culturals i de tots els esdeveniments d'interès per a la professió: debats, jornades, conferències...

« tornar a l'agenda

DES

09

2ª Edició d'EL TEATRE PREN LA PARAULA

JORNADES 09 Desembre 2014

Les noves autories teatrals: cap a un canvi de paradigma del teatre espanyol?

Tornen les Jornades EL TEATRE PREN LA PARAULA, en aquesta segona edició de la mà de la Fundació Romea, per seguir mantenint un fòrum de debat amb personalitats de les arts escèniques i la cultura sobre les formes i els relats que pren el teatre al moment actual.


Al llarg dels últims anys la Fundació Romea ha desenvolupat una llarga experiència en la producció de lectures dramatitzades. Aquesta activitat coincideix amb una realitat emergent en el teatre espanyol: l’aparició de noves autories que posen en valor la producció dels dramaturgs transformant el panorama escènic. D’un temps ençà s'ha passat d’un teatre de directors a un teatre d’autors. Aquesta trobada d’autors, directors i productors de tot l’Estat, té l'objectiu de fixar alguns dels paràmetres que han de permetre avaluar aquesta realitat i consolidar-la a escala cultural i comercial.


La segona edició de les jornades de debat El teatre pren la Paraula, amb el títol genèric Les noves autories teatrals, es desenvoluparà com a una sèrie de diàlegs al voltant de 6 temes:1. Teatre i audiovisual. L’aparició d’un nou espai narratiu. 10 de novembre.
2. Els límits del teatre tradicional. Les noves fronteres escèniques. 9 de desembre.
3. Productores i companyies de teatre. L’autonomia del dramaturg. 2 de febrer.
4. El teatre i el conflicte social: entre la descripció i el compromís. 16 de febrer.
5. El text i la seva interpretació. L’autor davant la posada en escena. 9 de març.
6. El teatre i el món. L’autor local en un món global. 30 de març.


Cadascun d’aquests temes es treballarà a partir d’un debat entre dues personalitats rellevants de l’escena espanyola i serà moderat per una figura important de la gestió cultural i escènica.

Organitza:

Fundació Romea per a les arts escèniques

Arxiu adjunt:

Lloc: Teatre Romea

Més informació »

0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Per poder introduir comentaris has d'identificar-te com a soci de l'APGCC.

Cercador d'actes

Setembre 2018

Lun Mar Mie Jue Vie Sab Dom
 
 
 
 
 

Per paraula

Per data

Per tipus d'acte