Agenda

Calendari d'activitats formatives dirigides als gestors culturals i de tots els esdeveniments d'interès per a la professió: debats, jornades, conferències...

« tornar a l'agenda

MAIG

21

Com la gestió cultural i la cooperació cultural internacional poden contribuir a promoure la diversitat cultural a escala internacional?

JORNADA     [APGCC] 21 Maig 2014

Acte en el marc del Dia Mundial de la Diversitat Cultural per al Diàleg i el Desenvolupament, 21 de maig

L'any 2003, l'Assemblea General de les Nacions Unides va proclamar el 21 de maig com a Dia Mundial de la Diversitat Cultural per al Diàleg i el Desenvolupament amb l'objectiu, entre d'altres, de sensibilitzar l'opinió pública sobre el valor i la importància de la diversitat cultural per a la convivència local i internacional.


A partir de l'aprovació l'any 2005 de la Convenció de la UNESCO sobre la Diversitat de les Expressions Culturals, el 21 de maig també serveix per a fer difusió dels aspectes principals d'aquest text, com ara la importància de contribuir a intercanvis globals més equitatius en l'àmbit de les indústries culturals i reforçar el reconeixement del paper dels aspectes culturals en el desenvolupament sostenible.


En aquest marc, l'Associació de Professionals de la Gestió Cultural de Catalunya (APGCC) i la delegació de Ciutat Vella del Centre de Normalització Lingüística, han volgut dedicar un acte a explicar el significat del Dia Mundial de la Diversitat Cultural i, especialment, a mostrar com la gestió cultural i la cooperació cultural internacional poden contribuir a promoure la diversitat cultural a escala internacional.


Quins són els principals reptes per a la diversitat de les expressions culturals en l'actual context internacional? Quines entitats catalanes treballen en l'àmbit de la cooperació cultural internacional? De quina manera es pot contribuir, des de la cultura, a generar desenvolupament social i econòmic en països d'Amèrica Llatina o Àfrica?


PROGRAMA


18.30 h. Benvinguda i introducció de l'acte, a càrrec de l'APGCC i el Centre de Normalització Lingüística de Ciutat Vella.


18.40 h. La diversitat cultural per al desenvolupament: Quina relació hi ha? Quins reptes? Què hi pot aportar la cooperació internacional? Reflexions a càrrec de Jordi Baltà, membre del Grup d'Experts d'UNESCO sobre Governança de la Cultura en Països en Desenvolupament i soci de l'APGCC.


19.10  Diversitat Cultural, cooperació internacional i desenvolupament; dues experiències.  • Eduard Miralles, president de la Fundació Interarts.

  • Juan Pedregosa, director de projectes europeus de Trànsit Projectes- CEPS-ITD


19.45 h Preguntes i debat

20 h  Cloenda

L'acte és gratuït. No cal inscripció prèvia.

Organitza:

Associació de Professionals de la Gestió Cultural de Catalunya i el Centre de Normalització de Ciuta Vella

Arxiu adjunt:Programa de l'APGCC Dia Mundial de la Diversitat Cultural

Horari: 18.30 a 20 h

Lloc: Espai Avinyó, Avinyó, 52, Barcelona

0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Per poder introduir comentaris has d'identificar-te com a soci de l'APGCC.

Cercador d'actes

Setembre 2018

Lun Mar Mie Jue Vie Sab Dom
 
 
 
 
 

Per paraula

Per data

Per tipus d'acte