Agenda

Calendari d'activitats formatives dirigides als gestors culturals i de tots els esdeveniments d'interès per a la professió: debats, jornades, conferències...

« tornar a l'agenda

MAIG

08

El mecenatge cultural: ahir i avui

JORNADES 08 Maig 2014 2

Una reflexió amb motiu de l'any Patxot

Rafael Patxot (1872-1964) és considerat un dels principals mecenes de la Catalunya contemporània. La jornada vol presentar  les seves principals línies de mecenatge i donar pautes generals  per entendre com ha evolucionat el mecenatge des del temps de la Mancomunitat de Catalunya fins a l’actualitat.


Es tracta de plantejar les principals  problemàtiques a l’entorn  del mecenatge cultural en la societat catalana  de començaments del segle XXI sense renunciar a la perspectiva històrica. 


En el marc de la jornada Carme Sais, presidenta de l'Associació de Professionals de la Gestió Cultural de Catalunya, parlarà entorn la gestió cultural davant del mecenatge.


 


Programa


9'30 - 11'30 h. Taula rodona: “Els mecenatges de Rafael Patxot revisitats”. Amb la participació de Josep M. Muñoz, moderador (Doctor en Història i Director de la revista cultural L’Avenç), Montserrat Solà (Antropòloga, Tècnica del Patrimoni del Parc Natural del Montsant), Ramon Vilar (Etnomusicòleg, Cap Tècnic de la Federació Catalana d’Entitats Corals), Josep Batlló (Doctor en Ciències Físiques, investigador de l’Instituto Dom Luiz de la Universidade de Lisboa) i  Joaquim M. Puigvert (Doctor en Història, Institut de Recerca Històrica de la Universitat de Girona).


12-13 h. "Mecenes i mecenatges a Catalunya. Del Noucentisme i la Mancomunitat al Verkami", a càrrec de Xavier Fina, consultor cultural i director d’ICC Consultors.


13-14 h. "La gestió cultural davant del mecenatge: potencialitats i punts febles", a càrrec de Carme Sais, directora del Bòlit, Centre d'Art Contemporani de Girona. Presidenta de l’Associació de Professionals de la Gestió Cultural de Catalunya.


 

Lloc: Centre Cultural del Born

2 Comentaris

2

APGCC

cambrils

2014-04-29 14:58:12

Hola Jordi, aquesta activitat no la convoquem des de l'APGCC, hauries de posar-te en contacte amb els organitzadors. Cordialment. APGCC

1

JORDI

Barcelona

2014-04-29 13:59:09

Bones!

Cal inscripció prèvia per aquesta activitat?

Deixa el teu comentari

Per poder introduir comentaris has d'identificar-te com a soci de l'APGCC.

Cercador d'actes

Setembre 2018

Lun Mar Mie Jue Vie Sab Dom
 
 
 
 
 

Per paraula

Per data

Per tipus d'acte