Agenda

Calendari d'activitats formatives dirigides als gestors culturals i de tots els esdeveniments d'interès per a la professió: debats, jornades, conferències...

« tornar a l'agenda

FEB

11

Jornada de seguretat als museus

JORNADES 11 Febrer 2014

Prevenció d'incendis a espais patrimonials

Entre el conjunt de riscos que poden afectar la integritat del patrimoni estan els riscos físics i, entre aquests, destaquen els derivats d'incendis. Al llarg dels segles han estat nombrosos els casos de destrucció total dels béns patrimonials de gran valor com a conseqüència d'incendis, inundacions, terratrèmol, entre d’altres.


És obligació de l'Administració adoptar les mesures per garantir el seu manteniment; diferents convencions en el marc de la UNESCO així ho recorden als seus estats membres. És per això que l’Agència Catalana del Patrimoni Cultural, a través del Museu de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya, impulsen aquesta jornada per aprofundir en la seguretat dels centres que siguin o bé continguin béns considerats d'interès cultural, més enllà del compliment dels mínims exigits per la normativa vigent.


Els bombers de la Generalitat de Catalunya posaran a l'abast dels gestors del patrimoni català el coneixement assolit com a formadors del Grupo español de Ciudades Patrimonio de la Humanidad i membres de la Comisión de Seguridad contra Incendios que es va crear arran de l'incendi del Palau Salazar de San Cristóbal de la Laguna (Tenerife).


L’objectiu principal d’aquesta jornada és, doncs, oferir una visió clara i profunda de la gestió de les emergències dirigida a la protecció dels béns i obres, proposant l’elaboració de plans d’actuació amb Fitxes Operatives sobre Elements de Risc (FOER), que contemplen la prioritat dels béns a protegir en funció de la seguretat i del seu valor, facilitant així la intervenció dels bombers en cas d’emergència, i establint els mecanismes necessaris per la col·laboració permanent amb els parcs de bombers més propers.

Organitza:

Agència Catalana del Patrimoni Cultural i Museu de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya.

Lloc: Museu de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya (mNACTEC)
Rambla d?Ègara, 270 (Terrassa)

Més informació »

0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Per poder introduir comentaris has d'identificar-te com a soci de l'APGCC.

Cercador d'actes

Setembre 2018

Lun Mar Mie Jue Vie Sab Dom
 
 
 
 
 

Per paraula

Per data

Per tipus d'acte