Agenda

Calendari d'activitats formatives dirigides als gestors culturals i de tots els esdeveniments d'interès per a la professió: debats, jornades, conferències...

« tornar a l'agenda

NOV

22

VI Simposi de l'APGCC: L'Era de les CO

SIMPOSI     [APGCC] 22 Novembre 2011

PROCÉS D'INSCRIPCIÓ TANCAT


Les circumstàncies actuals d'enormes dificultats, d'incertes i de canvis constants, obliguen els professionals de la gestió cultural a donar respostes, solucions immediates per mantenir, fer viables i justificar els projectes culturals, i a actualitzar els seus coneixements per respondre a les noves necessitats de la professió. Una situació que, sens dubte, reclama al mateix temps la neccesitat de reflexionar en profunditat sobre la professió i sobre els reptes més immediats que els gestors culturals han d'afrontar.


La sisena edició del Simposi de l'APGCC es planteja, doncs, com una jornada de treball, de debat i de reflexió entorn de les grans qüestions que preocupen i afecten especialment els professionals de la gestió cultural en aquests moments. Una jornada ideada amb voluntat de facilitar la participació activa dels assistents, tant en la configuració dels continguts com en el desenvolupament de la jornada, i amb l'objectiu d'analitzar els reptes de la gestió cultural COnjuntament.


Com un presagi per al futur de la gestió cultural, el concepte CO enllaça els principals blocs temàtics que s'abordaran en el Simposi, els quals són fruit de l'anàlisi de les respostes del qüestionari rebudes. Els eixos temàtics es concreten en les quatre taules de treball següents:


Taula de COfinançament: Aquesta taula de treball centrarà el debat en els noves fórmules, les noves tendències de finançament per la cultura. Quines noves opcions de finançament podem trobar? El crowfunding, el micromecenatge pot ser una oportunitat? Com podem fer sostenibles els projectes culturals? Quin tipus de finançament possibilitarà la continuïtat dels projectes culturals? Finançament públic? Finançament privat? Finançament públic i privat?


Taula de COoperació i transversalitat:  En aquesta sessió es reflexionarà sobre les noves dinàmiques de relació, de col.laboració, que podem generar entre professionals de la gestió cultural, entre gestors culturals i artistes i entre gestors culturals i públic. Cal reforçar les estratègies de cooperació, de participació i col.laboració? La hibridació i la transversalitat són les estratègies que ens conduiran a la creació de nous productes i serveis culturals? Com podem generar complicitats i sinergies entre els diferents agents?


Taula de COmunitats: En aquesta taula s'abordarà l'impacte de les noves tecnologies i la transformació que aquestes estan comportant en els espais de trobada i en les formes de relació i participació. Com podem crear comuntitat en la qual beneficiar-nos de l'expertesa de cadascú i crear espais de trobada i mecanismes de participació? Quins són els nous models de relació? Com creem i dinamitzem comunitats a l'entorn de fets culturals? Com ens podem reorganitzar per treballar en aquests nous entorns digitals? Quin ús podem fer de les TIC? Cap a on ens condueixen les noves tecnologies?


Taula de COmpetències:  Aquesta sessió proposarà analitzar el futur del desenvolupament del perfil professionals dels gestors culturals. Quines seran les competències necessàries? Quin hauria de ser el perfil ideal dels gestors culturals del s. XXI? Quins elements poden ajudar a consolidar i donar més visibilitat a la professió?  • Podeu consultar el recull de tuits del Simposi aquí.

  • Podeu consultar la Crònica del VI Simposi aquí


 


 

Arxiu adjunt:Programa 6è Simposi de l'APGCC , Arxiu adjunt:Recull de tuits 22.11.2011 , Arxiu adjunt:Crònica VI Simposi de l'APGCC

Lloc: Centre d'Estudis i Recursos Culturals (CERC) C.Montalegre,7 Barcelona

Preu socis: 10 €

Preu no socis: 40 €

Descomptes: Estudiants de gesti? cultural i persones en situaci? d'atur 20 €

0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Per poder introduir comentaris has d'identificar-te com a soci de l'APGCC.

Cercador d'actes

Setembre 2018

Lun Mar Mie Jue Vie Sab Dom
 
 
 
 
 

Per paraula

Per data

Per tipus d'acte